Jag skämmer gärna bort mitt barn.....

..... Genom att ha rutiner gällande klockslag för mat och sova.
7.00-8.00 vakna och gå upp
8.00 frukost
11.30 lunch
12.00 sova middag
14.30 mellis
17.00 middag
18.30 gröt
19.00-20.00 Sova inför natten ca 12h

Jag försöker i den mån det går att alltid försöka hålla dessa tider. Är vi borta försöker jag lägga Leia i vagnen vid denna tiden eller senast 21. Det är alltid lättare att vara hemma. Då ät det lättare att lägga Leia i sin säng och stänga dörren vid hennes vanliga sov rutin tider. Barn mår bra av rutiner! Väldigt bra.

Jag skämmer gärna bort mitt barn genom att välja att inte ge henne godis fören hon är tre år. Jag försöker även hålla henne borta från kakor i den mån det går. Jag tar hellre med frukt av olika slag, majskrokar, rån. Ska baka nya banan/hallonmuffin som jag kan ha med mig. Allt detta onödiga socker kommer hon att proppa sig full av i resten av sina år framöver ändå så att det räcker.

Jag skämmer gärna bort mitt barn med frisk luft varje dag. Jag var mycket duktig på art gå promenad varje dag på Leias fm vila ca en timme. Nu sover hon bara en gång. Eftersom jag har järnbrist denna graviditet så har jag många gånger sovit med Leia när hon sovit. Men ska ta upp mina promenader igen. Leia älskar att gunga vilket vi gör nästan varje dag i trädgården. När vi bestämmer lekträffar med Henri och någon av hans förälder blir det oftast utomhus.

Jag skämmer gärna bort mitt barn med att inte säga "nej". Vilket är OMÖJLIGT!! 😑😔 Men istället för att säga nej hela jävla tiden så tänker jag på vad jag kan göra istället?! Har satt barnspärrar på Alla skåp i köket, plockat undan allt pilli pill som är i Leias räckhåll. Stänger dörrar till toalett och grovkök som annars är en plats hon kan härja i. Leia själv tycker om att hjälpa till med att stänga dörrarna om de är öppna eftersom att hon då får jubel och beröm. Mindre bra när hon ska stänga en dörr och stänger in sig... Typ vårt sovrum... 😰 trots allt detta så kommer det ett och annat nej från både mig och Alle, vilket resulterar i att det är ett av Leias första 10 ord. "Nej".....

Även denna minen kan jag vara skyldig till? 🙈

Jag skämmer gärna bort mitt barn genom att berätta för henne om vad som är rätt eller fel. Förklarar och diskuterar, leder om eller bytar erfarenhet. Vad vore jag för förälder om mitt barn får göra som hon vill? Vad vore jag för förälder om jag inte visar och förklarar konsekvenserna av sitt handlande? För vilken krock det blir för henne när hon möter andra i vardagen som hat fått dessa nycklar i vardagen till att kommunicera och agera tillsammans med andra. Skinn på näsan får hon gärna ha. Men jag vill att hon är omtänksam och snäll mot sin omgivning, har ett starkt självförtroende så att hon vågar stå på sig om vad som är rätt och fel. Snälla barn är söta barn! Barn är egocentriska när de är små. Men det är min plikt som förälder att visa henne den rätta vägen.

Jag skämmer gärna bort mitt barn med gröt istället för 3 mackor till frukost eller kvällsmat. Leia äter nog max 1 macka om dagen än så länge. En 1/2 till frukost när havregrynsgröten svalnar och beroende på hur hon ätit på kvällen kan hon även där få 1/2 macka i väntan på att gröten ska svalna.
Havregrynsgröt med kanel och äpplemos på morgonen och lite fler varianter på kvällen: havregrynsgröt, mannagrynsgröt eller fil m flingor.

Jag skämmer gärna bort mitt barn med tid med sin pappa varje dag 💜 Och åker jag bort med Leia eller Alle åker bort ser jag till att vi ringer till honom med kamera på så att hon får se honom varje dag och får säga godnatt.

Jag skämmer gärna bort mitt barn 💜
- med kärlek!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0