En jobbvecka är över!

Denna vecka har jag arbetat på Åkerbo. 
Min gamla arbetsplats innan jag gick på mammaledighet. Så härligt att få komma tillbaka en vecka trots att typ ingenting är sig likt. 
Många saker som ändrats, och det är ju en självklarhet. Jag menar.. Jag förväntade mig inte att allt skulle vara likadant som när jag lämnade. Men för mig är förändringar svåra att ta, tror det är så för många. 

Nu när jag jobbar så innebär det att Alle går hemma med Leia. Jag ska gå hemma sen till hösten igen och börja jobba på riktigt i Januari. 
Så Leia blir 1år och 5 månader när hon skolas in på förskola. 

Till saken jag vill kommar är att Alle är en superduktig hemma pappa. Just nu första veckan har han rensat och städat lite överallt. Skönt, Hehe.
Dock något som kan gå honom på huvudet och han kan bli lite manisk. Kliniskt rent och var sak på son plats.. 
Nu när vi skulle iväg så hade han kokat gröt till Leia som vi skulle ha med oss, packat skötväskan och lagt fram kläder.
Jag behövde inte göra något. Det va till och med han som fick väcka oss. 

Spjälsängen har vi bytat plats på till på Alles sida. Jag sover såå mycket bättre nu när jag har släppt kontrollen och han får ta henne på nätterna. Hehe.
Jag hade faktiskt kunnat ha det såhär en längre period än 7 veckor. Men för oss handlar det lite om vår ekonomi. Alle tjänar mycket bättre än mig, vilket innebär att vi förlorar mer på att han går hemma. 

Vår lillfnöppis, vi älskar henne över allt annat.
<3

Träning har det inte blivit mycket av på två veckor. Första veckan va hade Leia magsjuka och andra ståhej som man skulle dra i. Denna första jobb vecka har jag varit så sinnessjukt trött! Så det har faktiskt enbart blivit promenader promenerar varje rast! Och sen när jag kommit hem. Har inte haft ork till annat. Tänker att jag successivt tar tag i det nu denna vecka :) 

Imorgon börjar jag jobba!!!

I 7 veckor framöver ska jag jobba på förskolorna här i mitt område. Börjar på Åkerbo en vecka. Sen ska jag ner till Ängabo två veckor och sen till fridebo.  :)
Och det känns faktiskt inte alls jobbigt. 
Jag ser fram emot det. 

Dock, så himla typiskt så håller alle på att bli dålig. Vad är oddsen på det?? 
Jaja, sjukt pinsamt, så jag kommer inte att vabba. Han får gå den hårda skolan direkt och nå dåligt när han är hemma med Leia. 


Har funderingar kring om vi skulle bära in hennes säng i hennes egna rum nu när nätterna ändå är bättre och hon börjar bli stor. Tänker att hon kanske sover bättre utan att vakna av oss. 
Alle är den som mesar och vill ha henne kvar inne hos oss. 

Hennes framtand där uppe håller nu på att bryta genom. :) 
Så spännande att se. Hon har ju vara fått ett helt nytt utseende med sina två små där nere. Och undra hur hon ser ut med någon där uppe också. 

Många som tycker att hon är lik pappi just nu.
<3

När livet vänder på en sekund, det är orättvist!

Idag fick jag ett väldigt tråkigt besked om en vän som omkommit i en bilolycka med en älg. 
Hemskt
Har en bild i sovrummet faktiskt på oss alla 4 från balen. Tände ett ljus och satte bredvid.

Han skulle gifta sig i augusti och väntar barn i september. Livet skulle just ta honom till en ny nivå av kärlek. 
Orättvist!
Ja, fy fan vad orättvist. 

Eftersom att det är min bästa väns ex så har vi såklart många härliga minnen tillsammans. 
Ett minne jag alltid bär med mig är de härliga midsommaraftnar vi firat i hans hus i Småland. 
Rickard, lova mig att äta massor av smörgåstårtor där uppe, helst utan grus i. Det är inte så gott, det vet du! :)

Jag kan inte förstå det.. 
Man kan ju inte låta bli att bli lite mera tacksam för vad man har i sådana här tider. 
Krama om nära och kära lite extra, inte köra i gryning och skymning om man kan undvika det.

En extra puss till er alla!!  

R.I.P
Rickard! 
Mina tankar går till nära och kära och till mamma till din framtida son som bakas i magen. 


Hos dig är jag stark, hos dig är jag underbar!

<3

Att vara småbarnsförälder för oss innebär mindre kel, närhet med varandra. 
Och för tillfället känner jag att vi är i en "comfort zoom" där jag varken känner mer eller mindre för den delen. 
Allt flyter lixom bara på i vanlig ordning med allt. Så jag kände för att bryta mönstret.
Det behövs hos alla, tror jag.

Tanken var att vi skulle träna tillsammans och sen sticka iväg. Men Alle har ett till gymkort, och såklart skulle han träna där. Jag kol aldrig iväg till mitt gym och tränade av olika anledningar så jag fixade med Leia och där hemma istället. 

Tog fram alla våra mc saker och packade väskan.
Såklart så frågade Alle om han kunde äta med grabbarna efter gymmet och jag brukar inte säga nej, men fick snällt göra det denna gången. 
Han blev lite sur först innan han tänkte efter och förstod att vi skulle göra något tillsammans.

Vi slängde på oss mc- kläderna och jag åkte bak på honom. 
Han fick direktiv att först köra till Lund. Och sen sa jag bara vart han skulle svänga.
Väl framme så duka vi fram allt och startade grillen. Det va jättemycket folk på stranden. Någon drack, någon badade, någon höggravid som tog en pw. Hon ville nog starta förlossningen. Hehe
Vi grillade korv med bröd och hade lite jordgubbar med nutella :)

Hetare kille får man leta efter ;)

På vägen hem körde vi in om Danne, Fia och lilla Nellie. 1 månad igår! 
Sen byta vi så att jag körde hem och skjutsade Alle.. Har aldrig skjutsat någon på mc förut. Körde som en kratta, fick kramp i höften också.

Supermysigt allt sammans i alla fall :)
Och Leia va med mormor och morfar. Hon låg dock och sov i sin spjälsäng när vi kom hem. Och mamma låg och sov i soffan. Hehe

Känslan av att vara extra huslig

Ibland får man till det och blir mer effektiv ån andra dagar av sin mammaledighet. Igår gick många planer i stöpet på grund av en liten tjej som hade svårt för att sova och är vääääldigt mammig just nu. Går inte ens att vara hos pappi.. :( så igår va jag ute i en timmes promenad utan att lyckas få lillfnöppis till att somna. Fick klippa gräsmattan i två omgångar, tänkte städa toan medan hon badade... Gick inte nä. Alle skulle lägga henne, men hon vara gallskrek. Blev tyst så fort jag kom in och la mig bredvid. Försökte i ca 40min. Då hon somnade och vaknade under tiden. Tog upp henne, så kräktes hon, så magen spelade nog ett spratt. Lite ny mat på det och sen somna om. Hon somnade då direkt. Och då hade klockan blivit för mycket för att springa.  Att vara mammaledig är ett konstant fix och trix och planera om. Och det är inget som står mig varmt om hjärtat. Jag tycker om när saker är inplanerade och jag vet vad som ska hända.

Idag däremot har jag fått jättemycket gjort. Dammsugat och tvättat en maskin kräk/bajs tvätt, mormor och morfar kom på besök för att mormor skulle hjälpa mig att göra kålpudding för första gången. Har blivit två långa promenader. Eftersom att jag sovit dåligt inatt kände jag att kroppen och knoppen inte orkade med träning. Så min lilla familj och jag tog oss en härlig promenad istället. <3

Jag har hunnit städa toan och nu ikväll har jag gjort nutella bollar som vi ska mumsa på imorgon på vår lilla mamma/barn picknick. :)Ock de är ju så jääääävla goda.... 

blogga, vad är det?

Just nu ligger jag i Malins gäst rum och kan inte sova av lite olika skäl. Vi åkte upp vid tio tiden för att överraska Malin med en babyshower som blev succé. Dock drog Leia på sig en maginfluensa och kräktes lite under dagen. Sen lugna det sig och vi trodde det var över. Kanske bara värmen? Hon kräktes sista gången vid 15 tiden. Drack, och fick behålla det. Sen när vi nu ikväll kom till Malin så hat hon både kräkts och bajsat löst. Inte fått behålla mycket. Så rädd att hon ska bli torr. Nu är det en timme sedan hon kräktes lite och fick i sig lite vatten. Så ligger på helspänn och önskar att allt bara är över. Att hon ska få behålla vätskan så hon inte blir torr. 

Sen är det någon, jag vet inte om det är Malin eller Jimmy som snarkar. Haha och en radio är på....  Skit störigt att höra på. Man har så olika vanor.. Vi har det helt mörkt och släckt överallt hemma hos oss. Och Alle snarkar inte. Nu pratade även Milliam i sömnen, "Malin..."

Men åter till babyshowern som blev en succé.  :) hon anade inte något .de skulle åka till hennes svärföräldrar för lite brunch. Vi hade glömt alla bilar och cyklar och skor.  Så när hon kommer in säger vi  Suprise (vet inte om det stavas så) och Malin blev helt ställd. Hon fick en black out, sa hon, och börjar sedan störtböla. Vi äter lite lunch, tacopaj, sallad, painrich, pizzabullar.  

Leker lite lekar och annat smått och gott


Äter lite tårta 


Gipsa magen 
Sen när allt var över tog jag och sprang hem till Malin. 5.16km :) 

Så en liten anledning till varför jag inte har bloggat har väl varit tidsbrist inför allt fix. Och mina tankar har ju gått till babyshowern och de hämtar jag ju inte kunnat dela med mig här. Jag vet ju vem som läser. Bästa vän!!

Att få träffa min bästa vän en helg är som balsam för själen. OH vad jag hatar att hon bor så långt borta. Även om vi pratar i telefon typ en timme varannan dag, så är det alltid lika skönt när vi träffas. 

9 veckor kvar tills bulan är beräknad. Då ska jag få se i verkliga livet vilken skönhet det är som njuter till min "imse vimse spindel" låt. <3

RSS 2.0