Annorlunda torsdag!

Idag har vi varit på mamma och babyträff i Landskrona med människor som jag aldrig har träffat, som jag inte känner. Vi är ett stort gäng, 89 personer, i en Facebook grupp. Och några av oss är från Skåne. Så vi tog tag i saken och träffades för första gången idag hos Emelie. Jättetrevligt! 
Ett av barnen är född på samma dag som Leia, fast kl 12 på dagen. Och på samma sjukhus. Alltså har vi varit på samma sjukhus fast i olika rum samtidigt, och nu idag träffades vi :)


Sen körde vi in om svärmor/farmor och busade.


Under dagen har jag börjat känna mig lite halv kass. Svidit och trött i ögonen, känningar i hals. Så när jag kom hem la jag mig och sov en halvtimme samt ställde in spinningen. :( 

Nu ikväll har Leia kräkts lite mer än vanligt.. Men inte kaskad.. Men blir ändå så feg med att ge mat... Hon har somnat Hos Alle. Så sött! 
Tror att en rejäl förkylning håller på att bryta ut. 


Imorgon är det babysim.
Godnatt!

En typisk dag för oss (Leia)!

Idag vakna vi lite innan 8. Börjar dagen med skrik tills lillfnöppis får tutte. Sen skiner hon upp som en sol och är hus glad som helst när hon ätit färdigt. Vi ligger kvar i sängen en stund, babblar och myser. Sen går vi upp och byter Leias blöja protokollet och beroende på vad som ska hända sen så blir det antingen kläder eller fortsatt pyjamas. 
Sen är det dags för frukost runt 9 tiden. Leia får en halv rostmacka och lite bärpuré som hon fortfarande inte tycker om. Men mackan slinker ner fint! Jag äter min gröt, ett ägg och glas mjölk. 

Vi är oftast färdiga till halv 10, då ska jag göra vid mig och Leia springer runt i sin gå-stol och jollrar.  Färdig!

Runt halv 11 tiden blir Leia trött och sover allt mellan 30min - 1 1/2 timme.  Då brukar hon oftast sova i vagnen, för jag är ute och går då. Passar det inte då, går jag på eftermiddagen. :)

Runt 12, beroende på när tjejen vaknar är det då dags för middag. Som i två dagar har bestått av burkmat. :) 

Sen leker vi någonstans med någon ibland, eller hemma. Runt 14 blir det lite mellanmål, Brölle! Leia tycker inte om banan eller annan frukt eller bär puré, ska dock testa med avokado! Sen är det dags att vila igen. Och jag lagar mat.

16.30 kommer pappi hem och då äts det middag. Och Leia busar med honom innan han ska sticka på träning 17.45. 
Runt 18.30 tar Leia sig en liten vilostund igen och jag brukar titta på greys anatomi :)

Ca 19.30 är det mellanmål, Brölle! Och lek och stoj.


20.30 försöker jag nu få in välling, blandat med utpumpad brölle! Sen runt 21-22 brukar hon lägga sig. 

Oftast är det så här. Men tiderna kan också variera mycket beroende på hur länge hon sovit och hur länge hon orkar vara uppe. Sova och leka är beroende av varandra! Sover hon länge så orkar hon oftast vara uppe och leka längre innan hon blir en gnällspik. När Leia äter macka :)


Det tycker hon om! Just nu får hon en halv rostmacka/formfranska med smör på. Delar i små tärningar som hon oftast stoppar i munnen. Ibland är hon mer och eller mindre duktig. Lite från gång till gång. Super roligt att se på. Och övar lite på motoriken med :)

Gå - dag..

Idag känns det som att vi har gått runt hela Eslöv.  Började med en timmes promenad i förmiddag då Leia slocknade direkt i vagnen. Och med en bra vän i lurarna går tiden fort. :) Sen stack vi till dagens aktivitet, babyträff på familjens hus på tåbelund. 
Märkte att Leia blivit väldigt mammig då hon mest ville vara hos mig. Satte jag ner henne så kråka hon gärna på mig för att försöka ta sig upp i mitt knä. Samtidigt som hon är väldigt nyfiken och intresserad utav vad de andra barnen gör, ingen lätt kombination :P

Sen gick vi ner till Coop där gammelmormor och gammelmorfar bor så käka vi middag där. Nestlés spagetti med köttfärsås är något som faller damen i smaken. Sen gick vi in om pressbyrån för att hämta ett paket och sen gick vi hem. :)

Jag har nu bytt från liggdel till sittdel. Funkar väldigt bra :) 

Dagens middag: köttfärslimpa med sås och potatis. Blev himla gott denna gången! skönt!

Det känns så skönt att vara igång med någon sorts träning. Just nu fokuserar jag lite på träning som piffar till min kondition, så jag orkar lite mer lite längre. Så spinning är utmärkt. Och fettförbränningen träning är ju också ett plus i kanten nu när jag enbart har 2.5 gravidkilon kvar. Tänkte se om jag lyckas bli av med dem tills Leia fyller 7 månader. Vi får se, vi får se.


Veckans planering:
Måndag: Hemmadag med matlagning, Bad, promenad på 8km och spinning
Tisdag: gå bort till tåbelund på babyträff. Även Henri är där :) byta gardiner som jag tagit fram till köket, storarummet och sovrummet.
Onsdag: Träffa kompisen Ronja :) fika med gamla kollegan Carro, även Charlotte och Henri kommer. 
Torsdag: Babyträff med skånemammorna från Facebook gruppen i Landskrona, sen hem till Svärmor/farmor. På kvällen är jag inbokad på ett spinningpass. Hoppas att gumpen är fit for fajt!
Fredag: Babysim! :) fransar på kvällen
lördag: 1års kalas för Jason, Alles styvsysters son
Söndag: spinning :)

Så det där ut än så länge i det stora hela. Fullt upp! Sov gott, har nattat om Leia. (01) får se när hon vaknar nästa gång. förkylning och feber

Lillfnöppis blev igårkväll förkyld. Så inatt mellan 1 - 4 har jag legat på soffan med henne för att hålla hennes huvud högt, tänkte jag. Så att han tätare kunde andas. Nu har jag höjt huvudmännen med böcker under fötterna och även lagt en filt under babynestet. Nu ikväll fick hon även feber. Jag som va så taggad på att gå till kärråkra idag. För är det något Leia älskar så är det att träffa andra barn. O vad hon snackas och skrattar :) 


Läkartid i tisdags resulterade i en remiss till barnspecialiaterna på tåbelund. Men han kände och klämde men kände eller hörde inget oroväckande. Så han tyckte att jag inte behövde gå och vara orolig för hennes kräkningar. 

I tisdags va Maddelompan här så vi fixade hennes fransar. Hon hade med två små presenter. Ett nytt nagellack och guldig stripes. 
Bara äääälskar färgen på nagellacket!! 

Jahapp, imorgon ska bilen besiktigas sen ställer vi in babysim eftersom att lillfnöppis är förkyld och har feber. <3  Sen är det en oplanerad och lugn helg. Alle skulle egentligen ha jobbat över imorgon, lördag och söndag men de blev färdiga redan ikväll. Skönt!  


godmorgon!

HERREGUD VAD DÅLIGT VI SOVER NUFÖRTIDEN!

Nätterna blir bara värre nu..... Leia kräver tutte mer och mer, vill inte sova i sin säng. Föreslog Till Alle att han ska sova med öronproppar för han är så känslig. Är nog femte gången hon äter nu. Vägrar vällingen. Och piper varje gång något är fel.
Vad ska jag göra? Inget blir tillräckligt bra
 Sen ligger hon och rör sig jätte mycket och vaknar varje gång hon tappat nappen. 

Suck 


Vi ska snart bege oss ner till kärråkra för att träffa barnläkaren som ska se om han kommer på orsaken till varför Leia kaskadkräkts ibland. 6 gånger på en månad. (och jag ser it som en jävla hattan tattan. Men orkar inte!) Blir väl eventuellt ett blodprov, litet stick i fingret för att kolla om det är något som hon är allergisk mot. För att börja på något ställe. Sen får vi se vart det leder.. 

bildbomb!


Lugn vecka :)

Ny vecka och vi återgår till gamla rutiner igen då pappi i huset jobbar igen. Tråkigt!
Vi har haft det så mysigt dessa lediga dagar <3

Måndag: Lämnat bilen på service, Städa(!!!), jogga
Tisdag: Babyträff på familjens hus med Lottan och Henri, ev jogga
Onsdag: Inget planerat
Torsdag: Inget planerat
Fredag: Babysim!! :) Jag och Alle ska eventuellt gå på bio, om det finns någon bra och Leia ska vara hos sin mormor och morfar
Lördag: Mina föräldrar kommer på middag
Söndag: Inget planerat

Jag ska träffa Fialoppan någon av dagarna, måste även panta.. Blir på någon av de lediga dagarna. Undrar om inte babycafé på kärråkra startar på torsdag igen :) framtida förskola..

Det är långt kvar, men ändå inte. Helt sjukt vad tiden går. Om ett år ska Leia börja förskolan, har vi tänkt oss. Januari -17.  Och idag va jag och Alle iväg för att titta och få en uppfattning om vilken vi ska välja. 
Västerbo eller Dannemannen.... 
Vi får se. :) Leia verkar bli sig själv igen på dagarna. Igår sov hon i ca 1 1/2timme.  Idag sov hon ca 3 timmar. Hon orkar vara uppe längre mellan sov vilostunden. Nu klarar hon av att vara vaken i 3 timmar utan problem. Pratas/lek-skriks för fullt.  

Barnakuten..

Rubriken låter värre än vad det är. Men igår blev jag hispig, orolig, ledsen, rädd, hjälplös, nervös.. 
You name it!

Jag gav Leia lite gröt, något vi uteslutit för hon kräkt innan, och nu när hon blivit kry från kräkningar och vaccination feber så prova vi det igen. 
12.30 1/4 portion. 
14.30 Börjar kräkningarna. Men hon får knappt upp något. Hon kräker slem.. Och blir ledsen samtidigt. Jävla gröt skit tänker jag och blir arg på mig själv som envisas om att prova. 
Kräkningar av slem/galla fortsätter. Och lite senare försöker jag mata henne. Men hon vill då inte ta tutten. Och det har jag aldrig varit med om... 
Sover en stund i min famn.
Lite senare så bajsar hon utan att behöva ta i. Det bara kommer av sig själv. Och mina gröt misstankar börjar gå mot maginfluensa tankar? 
Kräkningarna fortsätter. Och eftersom att hon inte har ätit något så blir gallan lite gulaktig, finns ju absolut inget att ta av. 

Jag pumpar ut och ger på sked. Nästa bajs är som vatten Leia blir även trött och slö.
 Då ringer jag 1177!! (18.00)
Jag får tipset att göra egen vätskeersättning och ska få i henne så mycket som möjligt. Vi kommer överens om att avvakta, de skulle ringa tillbaka vid 20.00. Det hon lyckats få i sig kommer upp igen genom en kaskadspya.  Sen sover hon större delen av tiden. Trycker i lite vätskeersättning när hon är vaken. 

Hon blir pigg och vaken, har lyckats behålla lite så när 1177 tanten ringer så kommer vi överens om att vi ska avvakta. Fortsätter kräkningarna så ska vi åka in. Om inte så tyckte hon ändå att jag skulle kontakta BVC på måndag och prata med dem och få Leia undersökt.

Jag ger Leia lite mer mat och allt kommer upp igen i en kaskadspya. Samma sak händer senare på kvällen och hon hade inte kissat på flera timmar. Ringer 1177 som säger att vi ska åka in. 
De gör rutinkontroller med lyssna, känna och klämma. Men allt ser bra ut. Så vi får åka hem igen. De trodde att det var magsjuka.. 
Hon hade dock gått ner i lite vikt sen förra BVC träffen den 21/12.. 


RSS 2.0