Bloggen krånglar!

Bloggen krånglar fortfarande och vill inte att jag ska kunna skriva... Va nog fjärde gången jag öppnade den och tryckte utav bara helvete så lyckades jag komma in utan att den hängde sig. 
Wired.... 

Helgen har gått fort som vanligt. Vi har tittat på hus, vilket är mycket intressant har jag kommit på. Kul att se hur folk har det, hur fan man kan planera ett hus så korkat. Hur ska man möblera i ett korkat planerat hus? Haha 
Det är tredje huset vi kollat på nu. Vi tittar både i Eslöv och i Södra sandby. 
Små små tankar finns på attbygga eget. Finns 4 tomter nere på bäckdala. Tyvärr är det utan kvälls sol på framsidan. Så det är mindre intressant.  Vi får se :) 

Pappa fyllde år igår. Så vi va där på kvällen och åt mat och kollade på mello :) spelade skipbo och Uno. Som vanligt så vann jag ;) 

Idag har vi promenerat, tränat och varit på max och ätit med Marthin, Måns och Julia. 
Leia har lärt sig att om man klappar henne på munnen så "skriker" hon så det låter sådär kul.  :) 
Först idag har hon även lärt sig att sätta sig upp själv när hon ligger ner på golvet och håller på. 


Jag Charlotte och Henri va på Östra Strös barnloppis. Det va första och sista gången. Den i Marieholm är sju resor bättre! upp och ner, ner och upp

Alla har vi våra ups and downs.
Igår var jag längst ner. 
Allt var skit! 
Alla var skit! 
(ta inte illa upp!)

Allt har varit lite upp och ner, och när massa saker inte klaffar och man är i en negativ cirkel så tänker man bara på de dåliga sakerna. 
Sen att man inte har fått sova ordentligt och att ha ett super gnälligt barn om dagarna gör inte saken bättre. 
Det gör saken värre!

Så igår blev jag trött på folk runt omkring som ofta säger nej, ställer in eller inte frågar/hör av sig tillbaka. 
Då får det vara nog. 
Jag fattar!

Jag kan vara ganska krävande. 
Kanske fel sätt att se på det. 
Men jag har höga krav på en relation. 
Jag förväntar mig att få tillbaka samma energi, får jag inte det så dör mitt intresse. 
Jag menar, vem tröttnar inte då? 
Vem vill vara efterhängsen och efterbliven?
Inte jag.

Men sen igår kom jag ut och fick röra på mig, sova bra och vaknar idag upp med min vanliga, glada solstråle igen. 
Jag känner mig på fötter! 
Jag är åter igen i balans och är inne i mina rutiner igen. 
Skönt!
Men en liten tanke återstår, vem man lägger energi på, och vem man inte borde lägga energi på. 
Vad får Jag utav vår relation? 
Just nu känner jasmin kluven.
Men det går väl över och jag blir en sån efterhängsen trög idiot som våldgästar folk och är sådär knäppt spontan. 
För sån är jag med folk jag tycker om.

Omtänksam
Ärlig
Vänlig
Skojig
¤
 pb!!!

Åh vad skönt!!!! Jag va inte så pepp på att springa ikväll. Men kände att det var bu eller aldrig. Så jag gav mig ut. Har idag känt mig deppig och besviken så benen rusa och tankarna flödade och jag satte nytt pb sen förlossningen!!!! Mitt nål är såklart att komma i samma tempo som innan graviditeten. Men det kommer. Har denna vecka sprungit två gånger nu :) Godnatt! Ska natta om Leia som vaknade igen efter att ha sovit sen 21.... Får se hur lätt det blir.  

problem....


Har haft detta problemet sen igår. Men nu kan man skriva!  

Helgen i Göteborg

I helgen har vi bott på hotell och myst. Malin och Jimmy kom också upp så det var toppen. Tyvärr hade Leia feber i fredags som utvecklades till en förkylning. Så hon va extra gnällig och sov jättedåligt. Så det tog ut sin rätt idag. Supertrött! 

Försökte lägga henne nyss i sin egen säng. Hon protestera i en kvart. Sen somna hon. Och vakna till lika snabbt och gnällde. Då gav jag upp och la henne på sin kudde bredvid mig, wops ö, somnade direkt. Det gör egentligen inte så mycket. Hon är liten och vill ha trygghet <3

Tillbaka till Göteborg. Vi tog aööt som det kom, strosa lite rundor på Nordstan på lördagen och åt på "I Love Pizza" som Miriam Bryant rekommendera i "så ska det låta" efter att hon hade gjort det så va de tvungna att öppna två pizzerior till eftersom att de blev nerringda och fick många kunder. Tänk att vad en kändis säger kan gynna en i framtiden lixom. 
Ja, min pizza va god. Men inget jätte speciellt. 
Frukost buffé va ju såklart ett måste båda dagarna. Sen när vi skulle köra hem så körde vi in om Ullared :) 

Jag hittade en väldigt skön långärmad tröja. Och hittar man något skönt och fint så är det lika bra att plocka på sig samma fast olika färger :)
Blev en hel del till Leia i strl 74. Alle köpte lite saker till bilen och strumpor. Mammas älskling är nu 7 månader <3

" Åh vad tiden går fort."

Ja, den meningen kan man säga varje dag utan att den förlorar sin mening. För det går så jävla fort!!!! 7 månader. Åh.. I 7 månader har livet varit underbart. Trots att hon väcker en på nätterna, mindre sex, kräker ner en, gör en galen ibland så ger hon en så mycket kärlek! 

Min Ebba Maria Leia Svaneborn <330kg upp, 30kg ner!

Äntligen är mina gravidkilon borta! :D
Och det firas lagom med att åka till Göteborg och bo på hotell med hotellfrukost och annat gott. Så lär ha gått upp 5 kg till på måndag. Haha 

Vad har jag gjort för att lyckats? 
Gått på underbara promenader, typ dagligen. Nu på sista så har jag gått en timme i stöten. Oftast har jag jakt Malin eller Fia i hörlurarna. Leia sover alltid vid den tiden, så hon tar ingen skada av att jag babblar med andra. Sen har jag även börjat Springa. Ca 2 gånger i veckan ca 20 minuter. Sen orkar inte kroppen mer :/ 
Jag har alltid försökt äta en stadig frukost för att klara av dagen. Antingen gröt med äpple och ett ägg eller smaksatt kvarg med en halv skivad banan med müsli och en knäckemacka. Allt handlar om tid och ork. :) 

Jag måste ju passa på att tacka Maddelompan som alltid funnits där och ställt upp på mina impuls promenader och vissa joggingrundor. 
Tack<3

Sen har jag blivit striktare i veckorna från choklad eller annat onyttigt. Men fortsatt att ätit middagar som vanligt, med det menar jag vanlig kost, inga soppor eller räknande av kalorier. Det har jag inte orkat. Men funderar på om jag ska göra det lite senare. Har ca 6 kg till som jag vill bli av med till sommaren. 

Just nu sitter hela familjen i bilen på väg upp till Göteborg för en cityweekend :) där uppe ska vi träffa Malin och Jimmy :) 
Leia sover, hon har feber min lilla plutt. 


Fan....

Har provat förra veckan att ge Leia gröt på dagen, gick hur bra som helst. Hon fick en halv portion innan idag och gick bra. Hade små kräkningar, men fullt normalt. Koppla inte alls till gröten. Först gav vi macka till kvällsmål vilket inte gick hem. Så gjorde en halv portion gröt som sa slurp. Tror ni inte att hon ligger ock kräker i sängen nu ikväll!? 

Är det verkligen så att det är pga gröten!? 
Får hålla mig till att bara ge den på dagen än så länge. Jag som tyckte att det skulle bli så spännande att se om hon sov längre nu när hon ätit något som mättar längre.... 

Tur i oturen är att det inte är kaskadkräkningar!!! Utan lite och kontrollerbart!!!  

mens eller inte mens?

Efter förlossningen har mina blödningar inte riktigt kommit igång som de ska. Trots att jag helammat fick jag "mens" ganska tidigt. Men det har inte varit som förr. Förut va det ganska enkelt.. Började med känningar att nu är den på g, sen fick jag rejäl mensvärk första dagen som gick att bota med en tablett. Hade mens i ca 4 dagar sen va det över. 

Jag har haft rätt mycket blödningar. Fram tills nu när det inte kommer något? Sen om man kan kalla det blödningar är ju också en definitionsfråga. Ursäkta detaljerna.. Men rosa flytningar mer eller mindre i två veckor. Jag har inte haft ont och inga rejäla blödningar. Förra mensperioden kom bara en liten blödning, nu väntar jag på att få mens.. 
Ja vi får se, mens eller gravtest.

Många har inte mens under hela tiden som de ammar! Det va kanske inte mens jag hade?

Drygt när man inte vet. 

imorgon är det Alles dag

.. Och jag känner att jag ligger efter skäms för att jag inte har samma entusiasm som förut. Det är bara Alles dag en gång om året. Och då förtjänar han att känna sig speciell. Men ändå känner jag mig så trött och slö just nu. Känns som att livet går ut på att städa!?!
Jag har inte packat in hans paketet än.. :(

Är så förbannat trött på att städa .Men kommer inte undan det. Och sen har jag en liten huligan efter mig som gör att jag inte alltid kan städa i fred.... Frustrerande. 
Städa .städa. Städa. Städa. Städa. Städa. Städa.

Imorgon fyller min livskamrat 28år. Min stora kärlek. <3 mitt allt! :)

alla <3 dag

Vi tittade på husbil södra sandby. Ett fint hus men kände att det inte var något för oss. 
Vi har börjat titta lite nu och intresserat oss för att gå på visningar. Sen får vi se hur det blir. Har även kontaktat olika mäklare angående vårt. Så vi får se vad framtiden har att erbjuda. 

Jag tog och sprang en liten skön runda med. :) 

Sen kom Danne och Fia. Killarna bjöd oss tjejer på planka och sen marängsviss till efterrätt. Jätte gulligt och jättegott. :) I min marängsviss stod det A <3 N
I Fias D <3 F

Imorgon ska vi träffa Sara och shoppa present till pappi i huset som fyller år på onsdag :) 

mammas älskling!!!

Tänk... Att man inte kan förklara riktigt vad det är man känner. Man känner något så starkt. Man kan inte sluta titta på sitt lilla mirakel. 

Idag stod jag och lagade mat. Leia blir mer och mer stabil på att stå på alla 4. Lättast är att sitta på rumpan och sedan luta sig för att ta något. Vips så står hon på alla 4 utan att lägga sig ner direkt. Nu när hon står i plankan kan man även se en tendens till att benen hamnar under kroppen .i vilket fall så lagade jag mat och Leia lekte på yoga mattan. Jag vände mig om stup i kvarten för att kolla läget. 
Och där står hon på alla 4 och vänster ben åker fram, Leia gör en faceplant rakt ner eftersom att hon inte alls har fattat att man måste röra armarna. Och jag tjoar av förtjusning och blir jätteglad!!!  Så kul att se!! Tänk om det hade lossnat till Alles födelsedag....  Tänk om..... 


Veckans planer:
Idag: träffa Jacqueline med Isabella,  långpromenad 

Tisdag: Babyträff på familjens hus med Lottan och Henri.  Träff på banken, göra Maddelompans fransar och jogga

Onsdag: Träffa Mia och baka till helgens kak-kalas 

Torsdag: Babyträff på kärråkra,  läkarträff med Leia

Fredag: Babysim, dejt med Fia

Lördag: fransar och kak-kalas

Söndag: alla <3 dag

trött, sliten, kort stubin...

...you name it!!! 

Herre min gud vilken jobbig period vi är inne i nu. Och förkylning på både lillfnöppis och mig gör inte saken bättre. Dåliga nätter resulterar i längre sjukstuga. Inatt va jag vaken mellan 2-4 med en pigg och snörvlig Leia. Hon kunde inte andas... Så hon kunde inte somna. Tillslut fick jag nog och tog fram nässpray! Efter snorig och nässpray somna hon direkt. 


Till råga på det så är hon extremt mammig just nu. Går jag ut från rummet får hon krokodiltårar. Igår när jag skulle lägga Leia ville hon absolut inte somna i sin egna säng. Blev lugn när jag tog över henne till mig och somnade så bar över henne med min kudde i hopp om att hon skulle sova länge eftersom att det är min doft på kudden = trygghet!? En nä....

Så jag har åter igen avbokat spinningen denna vecka men funderar på att ta en lugnare joggingtur. Igår kom jag i alla fall ut på promenad. Så är väl lite på bättringsvägen.. 

RSS 2.0