Att ha barn..

... Är inte lätt när det är svårt!

Leia är just nu inne i en liten trotsig period. Hon är väldigt bestämd, tycker inte om att sova, skriker väldigt lätt, säger nej till det mesta. Hon är samtidigt väldigt hjälpsam och hennes språkutveckling skjuter i höjden. Innan brydde hon sig inte så mycket på att härma oss, men nu vill hon säga allt..

Jag själv är också rätt så bestämd och kan i efter hand tänka på ol jag gjort rätt eller fel. Var jag tvungen att möta hennes trots och bestämdhet på mitt sätt?
Jag är väldigt rutinbunden. Jag tycker om att hålla våra rutintider och har själv svårt att rucka på dem. Tex det här med att sova middag. Leia är inne i en period där hon inte vill sova fast att hon är trött. Och hon brukar alltid somna bums vid 12 tiden. Så i mitt huvud ska hon sova då, för det är bra för henne! Men så blir det såklart skrikfest och hon bråkar även om att hon inte vill ha sufletten över sig, vilket aldrig hat varit ett problem innan.
Ja, jag skulle kunna skita i sufletten, men vill hålla sovtiden... Eller ska jag skita i sovtiden och låta ungen däcka när hon tillslut blir cptrött? Spelar det någon roll om hon somnar kl 12 eller däckar kl 15?
För mig spelar det roll..... Leia får vara med och bestämma mycket, men inte när det ruckar på hennes rutiner. Då mår interagera bra... Hehe.

Samtidigt som det kan vara rätt så kämpigt just nu med all trots och alla nej, så har vi samtidigt så himla roligt åt/med henne. Att ha barn är en skräckblandad förtjusning som jag inte vill leva utan. Så all cred till alla ensamstående där ute! Jag är så himla glad att jag har en partner som hjälper till och avlastar mig när humöret tryter. ❤


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0