Vagnträsket..

Jag letar febrilt ny vagn då fnöppis Jr ska ha brion och jag tror inte att det är lönt med en syskonvagn. Så jag har bestämt mig för att köpa en sulky. Jag har googlat och läst en massa. Frågat runt och googlat igen. Jag är såld, jag har hittat min vann till lilla Leison 😍


Kronan Sulky S!
Den har fått toppen betyg och vunnit mitt barnvagnshjärta. Jag tycker om alla Kronan vagnarna faktiskt och hade själv velat byta ut min brio till kronan. Till och med syskonvagnen tilltalar mig. 

Fördelar ur min synvinkel:

Tar upp till 20kg
Svängbara hjul fram
Fullt liggläge
Skönt böjt handtag, som på brion
Tar vääääldigt liten plats i bilen 
Snygg 😉
Inbyggt myggnät i sufletten
Hög i bygel vid benen så man lätt kan lyfta i och ur barnen så skorna slipper trilla av.

Så en Kronan Sulky S 2016 blir det!
Den har även fått väldigt bra recensioner från barnvagnsbloggen, jämförd med cresent och emmaljungas sulky där den låg väldigt bra till! 🤗✌


Söndag 25 december

Det är grått, trist och regnar.

Nu beskrev jag vädret, me kunde lika gärna varit mitt huvud.
Jag är trött, blir äckligt mätt av lite mat och mår då lite illa, känner mig bara tjock och orörlig, ingen ork, konstant trött och inte riktigt på humör. 
Jävla väder!

Med ca 81 dagar kvar av förlossningen ska jag även snart börja jobba. Om två veckor. Det innebär att Leia ska börja förskolan.
Vilket jag tror att hon kommer att älska.
Jag tror att vi har allt inför starten ☺
Och jag måste erkänna att det börjar bli till en skräck blandad förtjusning som infinner sig.
Någon annan ska ta hand om mitt barn. 
Någon annan ska få se hennes framsteg, för jag vet att de gör många nya framsteg på förskolan. 
Någon annan kommer att trösta henne när hon blir ledsen.
Någon annan kommer att få hennes kramar, min lilla kramgoa flicka!
Hon kommer att gå till ca 16.15 varje dag.
Vilket innebär att när vi kommer hem så ska jag/vi laga mat direkt och sen äter vi vid 17, en timmes lek och mys,  sen är det dags för kvällsrutiner. 
Så kommer mina dagar se ut i åtta veckor.
En timmes lek och mys måndag - fredag.
🤔


Magsjuka?

Jag ligger som på nålar i sängen.. (inte just nu, nu sitter jag i soffan kl 3.51) Allt började i onsdags kväll då jag började må illa. Jag brukar aldrig må illa! Så tänkte att det hade med glukos belastningen som jag gjort innan på morgonen plus att jag hade varit vaken sen kl 3 på morgonen.

Har även mått illa typ hela dagen idag men inte spytt eller haft diarré..

Tydligen har Alle också mått illa hela dagen idag och nu inatt vaknar jag av att han springer till toaletten vid 1 inatt. Men han spyr inte. När han somnat om och jag nästan somnar vaknar jag till av att Leia kommer in till oss. Hoppas verkligen inte att hon är smittad av vad det nu är vi har? Om vi har något? 

Så där låg jag i mitten och lyssnar på Alles munspel (snarkar) både min och Leias mage spelar orkester och hon pruttar en hel del. Nu spyr hon tänker jag hela tiden..... 

Och hungrig är jag! Så nu har jag varit uppe och ätit en chia macka med avokado och keso. Tog även Leias halva banan. 
Så nu jobbar magen för fullt.
Trött är/var jag inte heller. Så sitter i soffan med tvn på. Funderar på om jag ska lägga mig här på soffan eller gå in och trängas i sängen med Alle, Leia och Pussi. Jag tycker redan att det är lite trångt, och så väntar vi ett litet knyte till..... 

Att vara gravid en andra gång är mer påfrestande än första! Första graviditeten var som att vara mig själv. Nu är jag i vecka 29 och är mer gravid än någonsin. 😅 och jag ska börja jobba om ca två veckor. Men det ska samtidigt bli skönt. Tror att Leia kommer att stortrivas på förskolan. Min lilla energibomb tycker om att hitta på saker och leka med kompisar.


Dåligt samvete kommer som ett brev på posten....

.... När man väl lyckas vara hård. Och tankarna om det var ett bra eller dåligt beslut jag tog kommer. Vad vann jag på att göra som jag gjorde? Hon är faktiskt liten än, är jag inte för hård?


Leia sover väldigt olika just nu och hon vill inte lägga sig om kvällarna fast att hon är trött. Ett tag sov hon jätte bra, 19 - 7 i sin egen säng, 6 av 7 nätter. Men det känns som ett minne blott. Ca tre veckor sedan hon sov en hel natt numera. Visst, har varit förkylning och hosta som stört. Och oftast lägger hon sig vid 19tiden och för tillfället vaknar hon vid halv 4 och kan inte somna om. Allt mellan 1 1/2 timme upp till 3 timmar är hon då vaken. 
Vad gör man under den tiden?? Jag vill inte vara vaken..... 😰 

Igår natt låg jag på hennes golv i en timme, tidig sen in henne till oss. Somnade efter 30min.
Sammanlagt 1 1/2 timme vaken.

Inatt tog jag över henne direkt, hon gäspar hejvilt och ligger relativt stilla men varvar med rullningar och snackar. 1 1/2 timme sen gav jag upp. Gick in och la henne i sin säng och låg på golvet ca 25min då hon slumra till men vaknar igen. Och helt ärligt så har mitt tålamod tagit slut. Så jag låter henne vara i sin säng och hon somnar lagom efter en 30min, kl 6 efter att ha gallskrikit. 

Har samtidigt Alle att tänka på, att han ska upp och jobba. Jag kan ju vila mig på eftermiddagen med Leia om det krisar, ett tag till. Min stora fasa är om det fortsätter när jag också ska jobba och Leia ska gå på förskolan. 

När hon väl somnat så får jag dåligt samvete som ett brev på posten. Var jag tvungen att göra som jag gjorde? Kunde jag gjort något annorlunda? Ska jag gå upp med henne? Då kanske det blir en ful vana att vakna vid den tiden varje natt/morgon. 
Ska jag lära henne att somna om i sin säng?

 

Det är samtidigt mycket som händer just nu. Hon utvecklas enormt mycket. Tal, händelser, förståelse.. Sista utvecklingsperioden är här också tydligen. 


Att ha barn..

... Är inte lätt när det är svårt!

Leia är just nu inne i en liten trotsig period. Hon är väldigt bestämd, tycker inte om att sova, skriker väldigt lätt, säger nej till det mesta. Hon är samtidigt väldigt hjälpsam och hennes språkutveckling skjuter i höjden. Innan brydde hon sig inte så mycket på att härma oss, men nu vill hon säga allt..

Jag själv är också rätt så bestämd och kan i efter hand tänka på ol jag gjort rätt eller fel. Var jag tvungen att möta hennes trots och bestämdhet på mitt sätt?
Jag är väldigt rutinbunden. Jag tycker om att hålla våra rutintider och har själv svårt att rucka på dem. Tex det här med att sova middag. Leia är inne i en period där hon inte vill sova fast att hon är trött. Och hon brukar alltid somna bums vid 12 tiden. Så i mitt huvud ska hon sova då, för det är bra för henne! Men så blir det såklart skrikfest och hon bråkar även om att hon inte vill ha sufletten över sig, vilket aldrig hat varit ett problem innan.
Ja, jag skulle kunna skita i sufletten, men vill hålla sovtiden... Eller ska jag skita i sovtiden och låta ungen däcka när hon tillslut blir cptrött? Spelar det någon roll om hon somnar kl 12 eller däckar kl 15?
För mig spelar det roll..... Leia får vara med och bestämma mycket, men inte när det ruckar på hennes rutiner. Då mår interagera bra... Hehe.

Samtidigt som det kan vara rätt så kämpigt just nu med all trots och alla nej, så har vi samtidigt så himla roligt åt/med henne. Att ha barn är en skräckblandad förtjusning som jag inte vill leva utan. Så all cred till alla ensamstående där ute! Jag är så himla glad att jag har en partner som hjälper till och avlastar mig när humöret tryter. ❤


Välkommen vecka 26!

Hej hej, förlåt!!!! 🙏
Jag vet. Jag är kass på att uppdatera! Hehe.. Idag är det i alla fall fredag och ny graviditetsvecka 26...... Shit. December kommer ju bara att flyga iväg. Sen börjar jag jobba två månader innan det är dags att gå hem igen i 1 1/2år.

Jag har ju inte läns av någon klåda alls denna graviditet. Med Leia kliade brösten något enormt och jag fick köpa mig en tvättsvamp för att skrubba/klia dem i duschen. Och jag minns att det var såååå skönt! Att kroppen jobbar lite extra märker man då man lätt blir andfådd. Hehe

Väldigt häftigt att bebis känner igen ens röster när den är ute. Åh vad jag längtar!

Ikväll ska jag och Alle på julbord med Alles jobb och sova över. Farmor är på väg i detta nu faktiskt från sitt natt jobb för att sova över här inatt med Leia. Det är inte första gången jag sover utan henne. Men första gången jag och Alle är borta tillsammans utan henne. För annars har hon ju varit med någon av oss på äventyr. Och det känns faktiskt bra! Inte jobbigt alls. Hon är trots allt hemma, på trygg plats. :)


RSS 2.0