Godnatt min skatt!

Leia ligger i vaggan till höger om mig och försöker att somna. Går nog sådär.. Hon gnäller inte, men ligger inte helt stilla heller. Hon har en förmåga att alltid ta ut nappen ur munnen. Tänk om hon kunde lära sig att stoppa in den också? :P

Hon fick som sagt sin 3 månaders spruta igår. Och idag sov hon 4 timmar på lunch vilan. Visst.. Nu somnade hon senare också. Men 4 timmar trodde jag aldrig. När pappi kom hem så åt vi korv med makaroner sen stack vi och handlade. Massa läsk till dopet och en massa blöjor till lilla Leia. :) 
Har även internet shoppat på fyndiq.se. :) älskar den sidan. Handlade lila löpare till dopet och sen en massa nagel dekorationer. Som ni vet så är jag helt tokig i att måla mina naglar. Köpte hem sån smal tejp och ett fin glitter för att prova och se om man har tålamod till allt pill. :)

Varför jag egentligen bloggar är för jag ville beskriva min förtjusning av babygymmet. Alla olika steg man har sett Leia ta hitintills. :D
I början när man la henne så va hon måttligt road. Tittade lite här och lite där. 
Vet att jag la märke till att hon koncentrerade sig mycket på spindeln som hängde där och dinglade. 
Efter ett litet tag började armarna att röra sig upp efter den. Men rörelserna var så okontrollerade så det visslade om dem. 
Sen fick hon till det och hon kunde röra/slå till spindeln. 
Nästa steg var att försöka ta den, att öppna handen och få spindeln i sin hand. Rörelserna var mer kontrollerade men fortfarande svårt. Men eftermiddag om och men så lyckas hon ta den. Dra och tappa greppet.
Hon kan nu ta tag i spindeln och hålla kvar. Ser till och med ut som att hon drar i den för att försöka komma upp.
Så himla roligt att se och följa hennes utveckling i babygymmet.

Jag har hängt upp lite annat nu med, så hon får lite variation. Och mycket riktigt så är hon mycket intresserad av en gul plast nyckel som hänger där. Allt ska till munnen!
Hon har även nu idag fått syn på pingvinerna som sitter ner i babygymmet till vänster om henne. Det sporrar henne till att lägga sig på sidan och försöka röra dem. 
Min lilla tjej! Min underbara Leia.
Älskar när man ser varje steg i utvecklingen. <3


Nya krafter och nya tag!

Förra veckan var usel på alla plan! En riktig skitvecka rent ut sagt! Denna vecka börjar dock bra.. 
Fint väder och vindstilla resulterar i att man får mycket gjort. 

Jag har:
# Dammsugat
# Städat toaletten 
# Vattnat blommorna
# Dammat lite överallt
# kollat till Cosmo tre gånger
# varit nere på BVC för rutinkontroll och vaccination
# 35min pw
# lagat mat
# Tvättat två maskiner tvätt
# renbäddat 
:)

Känns så skönt! Nu ligger jag och nattar lillfnöppis. Jag har inte märkt någon speciell bieffekt från sprutorna. Ingen feber, inte speciellt gnällig..skönt! Kommer säkert bara för jag skrev något nu..  

Doptårtan är nu beställd :) 

Fast ska vara lila istället och ha en uggla istället för en Björn. :) 
Har även hittat lila löpare till borden på fyndiq.se Denna vecka tänkte jag göra klart ljuslyktorna och börja klippa ut små fjärilar som ska vara på borden. :) Den som vill och har lust får gärna komma och göra mig sällskap! Alltid roligare att vara två. Går snabbare att hjälpas åt också. 


paket!

Idag när jag öppnade post lådan så låg där ett stort brev med mitt namn på (till Leia).

Det var ett brev från min aupair familj Miller i USA, som numera bor i Frankrike. Jag blev väldigt glad och rörd att de tänkt på mig/oss.
Det va år 2008/2009 i november - december - januari som jag bodde där och tog hand om flickorna. En mycket händelserik och minnesvärd stund i mitt liv.åter igen..

.. Somnar lillfnöppis själv i sin säng. Hon somnade där igårkväll och vaknade vid 6 för lite mat. Sen somna om igen. Ikväll testade vi lägga henne i vaggan igen. Första gången va för tidigt och resulterade i konstant skrikande. Jag tog upp henne så hon fick lugna sig och bara vara. Sen äta lite. När hon sedan gnuggat sig i ögonen och jäspat en gång så tänkte jag att nu måtte det gå. Jag la henne i vaggan, pussade henne på pannan och sa godnatt.
Kol svart i rummet och hon spottar ut nappen en gång. Efter 5 min sätter jag in nappen och lägger henne på sidan med snuttefilten framför ansiktet. Utan protester så somnar min lilla stjärna.

Jag vill försöka få in det som rutin. Dels inför framtiden så att hon vet att det är dags att sova. Och dels för att spara på min rygg som inte pallar vagga omkring på henne varje kväll. Dessutom blir det inte den här förflyttningen från min famn till vaggan som riskerar att väcka henne. Känns väldigt bra! Samtidigt som hon växte mycket. Mammas lilla bebis då? 


pendel...

Febern pendlar från att ha gått till topp 38.7 till att sänkas till 37.8 till att nu ikväll vara 38.3. 
Jag som trodde den höll på att försvinna.
Leia har varit väldigt pigg ikväll och pratat på i massor. Så trodde att den var borta.
Men nä..

Ja.. De säger att feber är bra..
Men ååh så frustrerande det är att den inte försvinner!!!  
Jag vet själv hur man mår när man har feber. 

Hade velat skriva ner alla fula ord som finns för att få ut mina aggressioner..

Idioti!!!!

Leia 3 månader idag <3Mitt lilla hjärta som fyller itt stora hjärta med så mycket glädje och kärlek. Otroligt bra!

Dumma dumma feber försvinn!!

Leia har fortfarande feber.. Vi va hos farbror doktor igår som kände, klämde, tittade och lyssnade... Men han hittade inget. Skulle hon fortfarande ha feber imorgon så skulle vi ringa och få en ny tid. Och kan ju säga direkt att hon kommer att ha feber imorgon då tempen har höjts till 38.7. 

Som tur är verkar hon inte ha ont eller bli slö. Hon orkar inte vara vaken lika länge. Men när hon väl ärvaken är hon lite på g. 

Vill bara att hon ska bli frisk mitt lilla hjärta.

Dumma,idiotiska, onödiga, odugliga feber. 
Försvinn!!!


När inget blir som planerat..

Vi börjar veckan med feber och avbokade aktiviteter. I går va det dock mina planerat fick ombokas. Idag skulle egentligen Leia vaccineras. Men eftersom att hon haft feber lite till och från så sköt vi upp på det till nästa vecka

Jag har varit ganska orolig och undrat varför febern inte släppt. Trodde att den försvann i fredags när tempen var nere på 36.9. Igår hade hon 37.7. Nu idag 37.0.... Tycker  lillfnöppis har haft extra lätt till gnäll, mindre glad men ändå pigg när hon är vaken. In magkänsla har inte varit positiv.. Men får hon feber igen innan BVC sköterskan ringer imorgon vid 11 så ska en barnläkare kolla på henne. För man vill veta var febern kommer från eftersom hon inte är förkyld. Så.... Jag hoppas att  febern är borta och att hon inte får högre temp än 37.5!!! 


Från sjukdom till karmabank..  Så jag själv kan ju tycka att jag har sjukt bra karma bank! Köper smycken som stödjer olika sjukdomar, pantar burkar till rosa tjejerna insamling (cancer). Imorgon ska jag skänka en påse kläder som ska hämtas och lämnas till de som är på flykt. Där är både kvinnokläder och lite bebiskläder. 
Jag har inte mod till att skräpa ner, inte ens spotta ut tuggummi på marken ifall ett djur skulle ta det och sätta i halsen! Så snäll är jag! 

Tack och hej
Leverpastej 
(blä)

Att amma!!

Man väljer själv att se de olika situationerna och känslorna med att amma positivt eller negativt!
Glöm aldrig att i min blogg är det min tolkning.

Men åter igen... Att amma kommer med fördelar och nackdelar. Och några skrattretande delar.

För det mesta är det mysigt att amma.
Men inte alltid!
Ibland väljer Leia att jävlas med mig och brösten. Hon lixom hattan och tattan. 
Tar, släpper, skriker.
Tar, släpper, skriker.
Ibland rör hon sig bara allmänt för mycket för min smak. 
Så den bästa tiden på dagen att amma på är natten. 
Inget klödd alls.
Äter, myser och somnar! 
Dessutom har hon ett favorit bröst och ett rata bröst. Att fortfarande amma på rata bröstet är lite si sådär. Tanken att bara amma med favorit bröst har slagit mig mååånga gånger!
Ibland får jag det sötaste leende precis innan hon ska börja äta som gör att mitt mamma hjärta smälter <3

Sen ska du välja kläder att amma i... Och vem fan har 100 olika amningsplagg att välja mellan så att man slipper gå runt i samma plagg?
Inte jag!
Jag har amningsbh. Oskön sådan som jag har när jag går bort. Sen är det sport bh på alla dagar i veckan. 
Dels ekonomiskt och dels för att jag går ganska många promenader och svettas en del ibland. 

Ofta när jag ammar känner jag mig kissnödig eller bajsnödig och då måste man ju hålla sig..
Idag var värst! 
Jag fick avbryta och nästan springa på toa. 
Såklart sitter Alle där och bajsar han med.
Så han fick avbryta... Haha
Men fy.. Trodde att jag skulle bajsa på mig!

Vissa ammar med stil, så att det knappt syns. 
Men vän Erica är rätt grym på det. 
Fram med det lilla av bröstet och Ronja tar. 
Man hinner knappt se eller mörka vad som händer. 
Själv är jag väldigt opraktisk. 
Jag typ gräver fram mitt påbörjade tax öra sen ska jag tyvärr ha på en jävla amningsnapp för att Leia inte tar mitt bröst som det är. 
Klödd!
Men ack så bra!! För tänk, utan min löstutte hade jag inte kunnat amma. 
Jag bryr mig väldigt lite kring var och vem som ser mig amma. Titta bort om du inte vill se ett barn äta. Inte mitt problem. 
Klart att det inte är lika bekvämt att amma på Nova eller någon annan offentlig plats som hemma. Sen bland kompisar har jag inga problem. Kanske att jag försöker göra det så smidigt som möjligt när killkompisar är i närheten.

Men det är sååå smidigt & skönt att man har mat med sig överallt utan att behöva blanda och klödda. 
Dock har tanken om att få sova en hel natt slagit mig. För hade jag inte hel ammat så hade jag ju kunnat ge Alle ansvaret en natt och jag hade ju fått sova?! Men jag vet att det kommer. Dessutom så är jag inte i behov av en hel natts sömn. Amningen på natten är ju den mysigaste stunden tycker jag. :)

Men utan amningen hade jag nog inte lyckats gå ner 22kg på så kort tid! :) 
Nu har jag 5kg kvar till inskrivningsvikt. 
Det sägs väl att man förbrukar ca 500 kalorier extra om dagen när man ammar. 
Jag tackar! 

Det är säkert en massa andra saker jag glömt. 
Amningskudden har jag inte använt, inte fått in knycken lixom fast jag vet andra som älskar den! 

Trots allt detta så väljer jag att amma. Lillfnöppis har feber.

Första sjukan är här och Leia har lite feber. 
Det värsta är att jag inte vet när det började. Hon har sovit mycket i tre dagar.  Men samtidigt så är utveckling steg tre här. Och Leia brukarens trött runt utvecklingsstegen.

Men natten va lite konstig. Leia somnade vid 21.15 men vaknade teman vid tolv. Jag stoppade in naken som vanligt och hon somnade om en timme till. När jag vid ett tiden tog upp henne var hon het! 
Riktigt varm!! 

Men jag va osäker på om det var feber eller att hon var varm.
När jag sen la henne i vaggan som jag alltid gör blev hon inte nöjd och somnade inte. 
Hon va inte ledsen men rörde sig konstant. 
Så jag provade att flytta över henne till sängen, vilket hjälpte och hon somnade om och sov till 06. Åt och sov till 08. 
Åt och sov till 09.
Hon kändes bättre och inte alls lika varm, så jag tog inte tempen.
 Så mina tankar om feber va borta. Men hon är bara vaken ca en timme innan hon blir trött igen.

Idag va vi på babycafe på kärråkra. Där frågade jag en massa om feber.. 

Vi mötte upp Charlotte och Henri. Så gick vi ner till stan och fikade på skafferiet.
Sen gick jag en snabb runda in om mormor och morfar. 
När vi sen kom hem sa min magkänsla att vi skulle ta tempen.
38,3!!!!  


Nu tar vi tempen med jämna mellanrum och det är en trött tjej. <3

Det känns lite jobbigt.. Första febern. 
Får vi se om jag kommer kunna sova inatt, hehe.
GodnattJag är...

... Så jävla arg, ledsen med framförallt äcklad(!!!!!) av vad jag läst idag. Fyfan hur kan man röra ett litet barn sexuellt?! Hur kan man filma när man gör det? För mig är det så obegripligt så det finns inte på världskartan. 

Jag blir tom på ord... Hoppas verkligen han får sitt straff som han förtjänar. Eller mer...

Jag tycker att man som förälder har ett stort ansvar här att lärarna med sitt barn om kroppen. Att ens kropp är sin egen som man bestämmer över. Vill man inte ha en puss, så vill man inte. Vill man inte att någon ska röra en, så vill man inte. När nyheten först kom ut lånade vi boken "stopp, min kropp".  Värd att låna hem tycker jag! 

Fia mys

Igår kom Mia hit och mös. 
Idag körde vi till Bjärred och mös. :)
Vi började med en 4km promenad. Åt lite pannkakor och bara snackade skit. Leia sov nästan hela tiden. Hon är inne i utveckling steg 3.. Har sovit mycket i tre dagar nu.

Haha.. Fia provade min kamera... Då kan det gå såhär ;) <3Imorgon är det babycafe på kärråkra och promenad med Charlotte och Henri.

Fredag är det babysim :)

älskar mamma-livet!

Att "gå hemma" är ju bara så mysigt!  
Aldrig kunde jag ana att det skulle kännas så bra att få ett barn och känna hur kärleken till denna lilla krabat bara blir starkare. Hon är det absolut finaste i mina ögon! 


Morgonen är den bästa tiden på dagen. Tänk att vakna upp till det sötaste leende du vet?! Det är så härligt.  :)

Det är mycket som händer för Leia just nu. För ca två veckor sedan hittade hon sina händer som konstant är i munnen. Hon har länge varit intresserad av den rosa spindeln i babygymmet. Nu sträcker hon sig efter den och tar tag i spindeln. Hon har även börjat spänna sig så det ser ut som att hon gör situps. I babygymmet ser det ut som att hon försöker dra sig upp samtidigt som hon håller i spindeln och spänner sig. Hehe

Hon börjar alltså även greppa om saker så smått. Såklart ska det in i munnen.

I morse gjorde hon en helt ny sak.. Jag la henne på bröstet och hon liksom försöker åla sig fram till mitt huvud... Vet inte vad det va...  

Det är en glad donna som förgyller mina dagar. Hon gör en massa olika ljud. Hon gör mest nya ljud när hon är hos sin pappa. <3


Hennes pappa tycker ju om att jävlas med henne. Sån här frisyr kan man ju ha med det lilla hår man har tycker han..

oboy...

... Är gott! Vi hade oboy provning i söndags..  


annorlunda underbara vecka

Veckan började som vanligt med babyrytmik i Höör. Därefter en barmvagnspromenad. 
På kvällen lämnade jag hemmet själv för att träna. Fick dock hoppa över de två sista övningarna för att lillfnöppis började bli gnällig. 

Tisdag va det babyträff på tåbelund. Vi pratade om amning, preventivmedel, efter kontroll och cellprovning. Efter det körde jag och Leia till farmor o Landskrona. 

I onsdags kom Malin! Vi hade en underbar dag på nova. Ni vet. Sån man hade förr när man va mindre och inte hade någon speciell tid att passa. Vi letade kläder till dopet och jag skaffade ny mobil. Sony Z5 compact 


Torsdag så pysslade vi här hemma. Och Malin stuvade om inne på Leias rum. Så nu liknar det ett barnrum.. Hehe. När hon åkt kändes det väldigt ensamt... Och jag insåg att jag vill ha min Malin boende här nere. Det var längesen det bara var hon och jag. Nuförtiden träffas vi ofta tillsammans med våra pojkvänner. Inget fel med det heller. Men att träffas själva är ju bara så mysigt. 

Fredag va det barmvagnspromenad, babysim och träning på schemat. Sen kom mamma ner en sväng och sen skulle jag förbereda inför tjejkvällen. Allena iväg på firmafest.. Så jag passade på att bjuda hem tjejerna på taco mys.
my spulmateMitt allt

Bajs, kiss och kräk!

Det är tre beskrivande ord som beskriver min torsdag morgon!


Leia somnade 21.00 igår och sov till 08.30. Vi va uppe runt 3 för amning. Men då va blöjan torr... sen låg jag i sängen och ammade vid sju tiden och då va det inte mycket som hade hänt i blöjan. När hon sen kommer upp 08.30 börjar jag med blöjbyte. Där va inte så mycket....  men sen. Herregud! Hon bajsade en gång, så fick jag fixa lite... Under tiden gör hon en sprutas rakt på mig och ner på golvet.. och en en tredje omgång bajs. Hur fan gör jag nu??? 
Gör rent allt, och bytar underlägg.. puh. 
Nä... då kissar hon istället så underlägget av tyg blir blött. Suck!!


När hon gjort tarmtömningen så är hon såklart hungrig mitt lilla ♡.
Ammar och rapar och kräker ner mig........ 


Är det såna här dagar man ska köpa sig en lott? 

RSS 2.0