En namnlös lillfnöppis..

.. är jobbigt!

Svinjobbigt är det att inte komma överens. Att inte ha ett självklart namn på vår lilla skatt. Alla frågar, hela tiden. Nä vi har inget jävla namn än. Jag berättar när vi har! 

Från allra första början hade vi Leia. 
Sen efter ultraljudet vag vi inne på Hollie. 
Men sen från ingenstans bestämde Alle sig för att inte tycka om det namnet. Ju närmare förlossningen vi kom stod det mellan Ebba &Tuva.
Den stora Dagen med stort D kom och vi kunde inte se alls vilket namn som passade. 
När vi låg inne på patienthotellet började vi fundera lite till... och nya namnaförslag dök upp. Så helt plötsligt blev det svårt! 
Hollie
Ebba
Tuva
Himla
Wilma
Hilda
Ella
Nellie
Jättesvårt!

-"Jag ger upp!!!!!!" Sa jag till Alle. 
Han tycker inte om mina förslag, jag tycker inte om hans. Men jag ger upp. Jag orkar inte. Alle får bestämma! Och i detta laget är Hilda hans favoritnamn. ☆☆☆ Men jag är tveksam.

MEN(!!!!!!) Igår hade vi Johan, Anna och Thilde på besök. Och vi diskuterar namn.. kollar på internet fram och tillbaka... 

Leia Svaneborn.

Alltså, vi är tillbaka på vårt första namn igen..
Vi suger på karamellen till imorgon. Enligt mig är det Alles fel alltihop. Han kan inte bestämma sig.. men efter imorgon får han inte mera tid! 

promenad..

Nu när mycket av bebis-bubblan lagt sig och man blir mer och mer självsäker i alla olika situationer så har jag orkat mig ut på min första promenad. Det blev en väldigt lugn och sakta promenad i kvarteret ner till netto. På halva vägen märkte jag att jag började bli trött i nedre delen av mig, i mini-Natha. Men hade ungefär lika långt tillbaka.. så jag fick snällt traska hela vägen hem också.  

Men nu vet jag det! Trodde aldrig att man skulle märka någon skillnad.. trodde att man skulle må typ som vanligt,  och orka gå. När.vi kom hem så lät vi vagnen stå ute i det fina vädret. Stod nog i 3 minuter.. sen hade lillan vaknat. Hehe 

Så framöver så kommer jag börja med en promenad på 15 minnoch arbeta mig successivt upp. :)

Besökare

Vi har haft små mysiga besök varje dag sen vi kom hem. Alla vill se lillfnöpppis. Tror att hon charmar de flesta mer eller mindre :) 
Min kamera på mobilen är inte så bra.. så har bara kort på en del. Dock så använder vi ju vår nya kamera varje gång  :) 

Bästa bästa ! 

Och vill passa på att tacka för alla fina presenter. Får så himlarna kläder! ♡


amning..

Vi var hos amningsexperten igår. Lillfnöppis har gått upp jättebra. Jag ska trappa ner på pumandet så att jag kan sluta och bara amma. Just nu prudocerar jag jätte mycket mer bröstmjölk än vad Lillfnöppis klarar av att äta. Förhoppningarna om att kunna sluta med amningsnappen ser ljusa ut. Fick ett tips om en annan amnings ställning. 


Massa mjölk som vi nu har fryst in i frystärnings påsar.

Godmorgon!

Lillfnöppis ligger och äter, jag ligger och filosoferar under tiden. Oj oj oj... så mycket jag kommer att tänka på framöver. Jag vet inte om det är bra eller dåligt. Men Lillfnöppis älskar Tutten och dess innehåll. Nästan så att det kan bli för bra ibland. Som igårkväll.. 
man börjar amma, 
det tar 2 min sen somnar hon. 
Sover 5 min 
vaknar, vill ha tutten igen
2min efter sover hon
sover 5 min
vaknar, vill ha tutten..
somnar...
Och här vill jag tillägga att jag försöker göra allt för att hon ska hålla sig vaken och äta färdigt. Killar henne på olika ställen, bytar blöja, rapar henne, avbryter matandet. .. 
Mina försök till att hålla henne vaken och äta tills hon blir mätt hjälper bara för stunden. För när hon får tutten så går det lika fort igen tills hon stänger ögonen och sover.. 

Så nu försöker jag en annan taktik. Sov tills du blir pigg!!! Lägger henne i vagnen och kör över mattorna så att vagnen får ett härligt gung och gungar henne till djup sömn. Eftersom att hon kräver mycket närhet så vaknar hon rätt så omgående av att ligga själv. Så har hon sovit i mindre en timme så kämpar jag med att hålla henne sovande.. en väldigt ny taktik..... 

Så nu på morgonen tog Två knäckemackor med ost och gurka och ett glas oboy ca 30 min att göra. Detta för att hålla lillfnöppis sovanee i vagnen. Nu sitter jag och pumpar ena bröstet samtidigt som jag äter min frukost och bloggar... Hoppas inte lillfnöppis vaknar nu...

 
Gårdagens frukost ♡

Igår va Maddelompan hör på ett litet besök :)

Alle åkte iväg och köpte en ny kamera. Helt plötsligt fick vi ju något väldigt fint att fotografera. Inne på BB hade vi Alles systers systemkamera med oss. Men det är klart att man vill ha en egen bra kamera. Vi vill inte gå runt och fota med bara mobilen och dess kvalité,  utan en riktig, bästa bästa! ;) 

Så vi invigde kameran igårkväll på mammas lilla kalas eftersom att hon fyllde år igår. :) 

Dolly Parton, Pamela Anderson, ni med silikonbröst...

.... ni kan slänga era små pattar i väggen!
För jag har störst!
God damn vilka "tjocka pattar" jag har! 
Det är inte brösten.  Det är mjölkfyllda BOMBER! Jag måste nog springa ner till vapenafgären och skaffa licens för att få ha dem... haha.
Sen när det är färdig mjölkar så ser de säkert ut som riktiga taxöron..

Inatt blev en riktigt bra natt. Somna/mata lillfnöppis kl 12, 3 och sov till kl 6. Då tog vi lite bröstmjölk till, byta bajsblöja. Och nu sitter vi i soffan och suget lite till på tutten så vi kan sova lite till. Ja.. hon blir såååååå trött av att suga tutten.  Det är ju bara så mysigt.
Dag 3 & 4 på patienthotellet.

Dag 3 på patienthotellet:
Idag känner jag mig lite mer som jag, men allt är ändå lite av en bubbla.
Jag börjar få mer koll på mina saker, vågar mer med amningen. I pauserna så hinner jag titta på mobilen och svara på alla frågor om allt nytt.

Lillfnöppis tycker om att suga på tutten eller att ha närhet. Så vid dagens frukost fick jag ha henne hos mig och äta samtidigt. Så Alle fick springa massa matärenden åt mig och bre mina mackor och samtidigt försöka äta själv. 

Alla tester som lillfnöppis gjorde såg finfint ut!  En stark flicka som svarade bra på proverna. Precis efter 48h tedtet inne hos barnläkaren fick Pappa Alle byta sin första bajsblöja.. OH herrejisses.. har inte skrattat så mycket på länge!  Hahahahahahahaha 
För först står han och jämrar sig över hus mycket och över hur bajsen såg ut. Sen börja han torka rent. När han nästan är färdig så laddar lillfnöppis om och bajsar igen. Alle börjar skrika och jämra sig över hur äckligt och hur mycket det är.. jag står bredvid och dör av skratt! Och ja.. ni kan nästan ta mig på orden när jag skriver Dör av skratt! Kunde inte sluta, och magen är ju som den är efter en förlossning. Han börjar torka rent och då kommer den sista kladdet. Och samma visa igen, Alle börjar skrika "Herrejävlar, oooh,  kolla!"
"Näääää!"
Och här dog jag nog av skratt... för fy vad allt både hördes och såg så sjukt roligt ut! 

Vi har inte kommit på något namn än, flickan är namnlös! Så på kvällen satt vi och kollade upp lite olika namn ... men vi är nog fortfarande lika lost. 


Dag 4 på patienthotellet:
Idag har vi bestämt oss öför att det blir hemgång! Vi har trivts jättebra på patienrhotellet och känner oss mycket mer självsäkra. Jag ammar fortfarande med amningsnapp och målet är att kunna utan.. 

Innan utcheckning ska lillfnöppis vägas ytterligare en gång. Jag skickar iväg pappa Alle på det uppdraget. När han kommer tillbaka, så berättar han om sitt kiss-äventyr! 
Hahahahahahahahhahahhaahahhaaaqhahaahahahahahaha
jag får mitt skrattanfall som vanligt! 
För precis när Alle har har tagit av lillfnöppis kläderna och lägger henne på vågen så börjar hon att kissa ner allt! Och jag kan tänka mig Alles reaktion på den... Hahahahahahahahhahahhaahahhahaahahahahahaha

Det var tydligen jobbigt att ta sig hem.
Sen kom min familj på ett litet kvällsbesök. :) lillfnöppis bara sov och sov och sov. 

Nu när man är hemma så ska alla bitar falla på plats.  Rutiner, saker.. nya kroppsliga problem. OH. .. massa nytt.
Blandat med familj och vänner som vill och ska hälsa på! 

Så snart vi har betat av familj och släkt besök, Så i veckans Slut finns det utrymme för vänner att hälsa på också. :)Bebis bubbla, dag 1 & 2 på patienthotellet.

Allt är så nytt, överallt. 
Alla känslor, 
alla saker, 
rutiner, 
relationer,
tankar.

Jag har väldigt svårt att sätta ord på denna underbara upplevelse! Jag hinner dock inte med att blogga. Vaeje dag utveckas någon underbar känsla och jag hinner inte förklara.. 
Tiden springer iväg och det är nya tag varje dag just nu. 

Sjukhusbubblan är nu över och vi alla har varit nöjda och glada!
Vi har bara mött fantastiska personer på denna resa. Både på BB och på patienthotellet.  Fantastiska!
Dag 1 på patienthotellet:
Vi kommer dit runt 23 tiden på onsdag kväll. Installerar oss och får hjälp med amning. Lillfnöppis får ersättning för hon är väldigt hungrig. Brukar vara normalt bland barn som har fått gå över tiden. Här märker vi att hon har problem med att ta till sig min bröstvårta och får ytterligare två ersättningar under natten. 


Dag 2 på patienthotellet:
Allting denna dag styrs efter lillfnöppis behov och har mycket fokus på amning. Jag är helt Slut i hela kroppen och är nästan som en zombie. Att föda barn gjort mig verkligen trött i exakt hela min kropp! Jag hade inte koll på klockan alls denna dag utan bars följde med Alle typ. Han har verkligen varit en klippa under förlossningen och tiden efter. Helt jävla underbar! ♡♡
Jag hade ingen tidsuppfattning, telefonen plingade nästan konstant (ljudlös), vi fick ett besök utav farmor (Alles mamma). Man bara var denna dag. Jag har aldrig duschat så många gånger som under dessa dagar efter förlossningen. Jag var rädd och tyckte att det var lite obehagligt att kissa, därför valde jag att göra det stående i duschen.


Vi konstaterar att vi vill ha hjälp med amningen och köper en amningsnapp samt börjar använda en pumpmaskin. 
Jag kan amma, problemet ligger i att lillfnöppis inte hittar rätt grepp om mitt brösten.  Men äter jättefint med amningsnapp.


När man då matar med amningsnapp så stimuleras inte alla muskler i bröstet och mjölkproduktionen kan bli hämmad. Därför pumpar jag. Genom att pumpa stimulerar man hela bröstet och mjölkproduktionen kommer igång och håller i sig. 
Målet är att lillfnöppis ska kunna ta mitt brösten utan amningsnapp! Då slipper jag klöddandet med nappen och jag slipper att pumpa!
Nu väntar en ny tid framöver. 
En spännande tid.☆☆☆☆☆

Bubblan..

... just nu lever vi inte i verkliga livet. Utan allt ställs och styrs efter lillfnöppis. Vi har gått in i en bubbla. Så förlåt om både jag och Alle är dåliga på att höra av oss. Men sen är det också väldigt, väldigt många som hör av sig. Och det är sms, messenger, whats app, snap chat, telefonsamtal, på Facebook. . Ja herregud. Så underbart söta är ni! Tack för alla gratulationer! 
♡♡♡♡♡♡♡☆☆☆☆☆☆☆☆♡♡♡♡♡♡♡ 

Tänk, idag är hon ett dygn. Inte klokt. Kommer ihåg förlossningen som om det var för en timme sedan. Herregud. Jag kommer att uppdatera bloggen i framtiden med min förlossningsberätrelse! :) 

Just nu är vi kvar på patienhotellet då amningen inte fungerar som vi vill. Jag använder en tillägsknapp på bröstvårtan som lillfnöppis tar.. hon tar inte bröstet utan den. Då blir hon galen... det är en träningssak. Förhoppningsvis släpper hon knappen och vill kämpa sig i bröstet! För tyvärr nu när jag har amningsknapp så måste jag pumpa lite med maskin. För suget som stimulerar bröstet att tillverka mjölk är inte den samma med knapp.. och jag vill verkligen amma. 

Jag försöker att inte stressa upp mig. Men känslorna är ändå där... upp och ner.


morgon mys Lillfnöppis är fortfarande namnlös! Vi vet inte 
vilket vi ska välja. ... hehe

I sanningens namn..

... I sanningens namn så mår jag jävligt upp och ner just nu. Dels pressen att gå över som är påfrestande som det är. Sen att kroppen inte vill sätta igång som den ska. 

Jag ligger hemma under värkarbete, har gjort det i ca 30 timmar just nu.... och det mina vänner vill jag säga er är Inte roligt!!!

Det började med svaga förvärkar i söndes.  Who tänkte jag. På kvällen kom de regelbundet var 10 minut och kändes, men gjorde inte ont. När vi gick och la oss så avtog dem och jag blev givetvis besviken.

Måndag morgon återkommer mensvärken och känns mer och mer samt blir regelbunden. De kommer var 10e minut och jag måste börja andas genom förvärkar för att det gör lite ont. Under natten sover jag knappt.

4.15 släpper slemproppen och runt 5.00 börjar jag läcka lite vatten. Jag ringer in till förlossningen och får tid på mödrar vård specialisten för koll av värkar och om det är fostervatten som läcker. Måste dock tillägga att jag har värkar var 4-6 minut.

De kollar och bedömer att jag är öppen 2-3 centimeter och värkarbetet är igång. Dock fanns det ingen plats på förlossningen så vi får vänta en timme. Vi parkerar, träffar Erika och Micke med deras nyfödda. Sen beger vi oss till förlossningen. 

Väl inne avtar mina värkar och jag är inte längre i värkarbete. .. så jag blir hemskickad för att vila och får återkomma när värkarna kommer med 3 minuters mellanrum. 

Värkarna jag har haft sen dess har varit en plåga. Både fysiskt och psykiskt. Jag har gråtit flera gånger idag.. Alle har varit extremt hjälpsam. Värkarna gör väldigt ont och är jobbiga då de kommer då och då.. men för ofta för att kunna sova. Så jag har inte sovit sen sönder natt... typ. Nu på eftermiddagen / kvällen har jag försökt sova mellan de långa pauserna. 
De vägrar ta in mig eftersom att jag inte har täta värkar... 
ja, jag har ringt in och bett om smärtlindring. Jag måste få sova...... men nä. Jag får härda ut.

Har en tid imorgon kl 10 på specialist mödrar vårdcentralen om inget annat skulle hända. 
Men jag har mycket svårt att tänka mig det. Jag får andas in genom näsan och ut genom munnen i 9 timmar till. Krama i ryggen och känna ett extremt tryck mot bäckenet. Samt menssmärtan..... ja... jag hoppas innerligt att jag har gjort ett jävligt bra värkarbete här hemma och är öppen så jävla mycket imorgon att det säger tjoff. Att jag får hjälp och att det säger tjoff... för mitt psyke orkar inte. Och jag är trött. 

Over and out!

Välkommen till världen ♡

.. lilla Ronja! ♡♡♡
Kl 15.31 idag fick vi en ny stjärna till jorden. Min vän Erica och hennes sambo Micke fick äntligen sin lilla tös!  Så himla roligt!! :)
Nu är det bara min tur kvar.. 

Idag blev det en timmes promenad med Charlotte och hennes lilla charmknutte Henri. ♡Vi fick myst till det, Henri och jag! Så söt och snäll är han. Äter och sover... perfekt bebis! Hans mamma behövde inte heller vänta en massa på honom. Jag lär få en tvärt om bebis.... en skrikande bebis som säkert bara kan vara hos mig.... vi får väl se.

Sen har jag varit extra lat idag. Bara legat och kollat på Greys anatomi... Började kolla på den serien innan i våras. Tog ett litet uppehåll och tittar nu igen. Är på säsong sju. :) 

En ny oplanerad vecka har vi framför oss. Hoppas såklart på bebis! 

Puss och kram 
ses på stan!


gaaaaah

Allt är fel, så mycket fel just Nu! 
Klockan är 06.35 och jag har varit vaken i två fucking timmar, av ingen anledning. 
Jag kan bara inte sova.. :/ 

Så gick upp och gjorde mig två knäckemackor med varm oboy... 
såg fram emot varm oboy, men den va inte ens God. .. besvikelse!  

Varför kan man bara inte sova när man ska? Är kroppen inställd på mammamode redan? 
Ungjäveln är för fanns inte ens ute och ger inga tecken på att vilja komma ut. Alla tecken som jag hade innan i veckan är som bortblåst. Har typ inga sammandragningar mera. Tänker ringa in till barnmorskan på måndag morgon och be om en hinnsvepning!

Gissningar som inte slåtter in:Tyvärr. Nu är det två personer kvar.. så myten om att förstföderskor går över, stämmer på mig!

Igår stack jag och Maddelompan till Ikea. Hon skulle storhandla nu när hon blir sambo och jag skulle bara följa med. Men hittade lite smått och gott.


Sen kom Sara :)
Vi lagade lyxmat, korv med pommes och snackade skit. 

Senare på kvällen så såg Alle, Måns och Linus film, jag gjorde fransar på Maddelompan.


Idag vet jag inte vad dagen bjuder på. Det är Åhus egentligen, men känner mig sjukt deprimerad och nere just nu. Sjukt jävla drygt att inget händer. Och det regnar just nu. Så...
fuck it!


Åhus. .

Igår stack jag, Alle och Måns till Åhus. Min lillasyster spelar beachhandboll :)
Vi såg tre av fem matcher och de vann allihop. Mamma skickade även senare att de vann de sista också.  Så idag spelar de finalmatcher. 

Blond lillasyster med svart pannband.

Alle och Måns bestämde sig för att ta ett litet dopp. Kan de ha varit max 15 grader i vattnet? Alle var en riktig man och doppa sig, Måns är en halv man bara.. hahahaha (tut han inte läser bloggen) 
naawe,  de höll handen när de gick ut i vattnet.. ♡


sen stod de framför mig och porra sig lite genom att stå och smörja in varandra. Mums med två snygga muskulösa kroppar ;)
Haha


Jag är väldigt imponerad över Alle, hur han har fortsatt att träna. Han har hållt igång sen februari i fjol. :) försöker påminna honom och peppa honom med att säga hur duktig och fin han är! 

(Kopierade Måns snap)

Jag och mamsi ♡

Så idag spelar Linnéa finalplats och jag hejar hemifrån och från Ikea! Det får bli dagens tidsfördriv. En dag närmare igångsättning som sker nästa söndag om inget annat händer... vilket det inte verkar göra. Så jag siktar på söndag 26/7! Kiviks marknad..

Dagen började med en timmes cykling för mig och pw för Alle. :) 

Sen har vi börjat med gofrulle. :) 
Havregrynsgröt med vaniljprotein, kanel och äpple sen en liten mörk baguette som värms i ugnen. Ena halvan med ett ägg och ost/gurka på andra..och såklart mitt hallonblads te som jag hivar in nu inför kommande förlossning..
Både mysigt, gott och framförallt: MUMS! ☆


Sen tog vi bilen till Kiviks marknad. Jävla kringelikrok vägar och Alle körde rally. .. trodde att jag skulle dö!! 
När vi körde i  på parkeringen stöter vi på LO, Camilla, Nathaniel, Karolina och Markus, trevligt!. Så det bara blev att vi gick tillsammans med dem. De åt älgkebab... jag tog en kycklingrulle. Åkte en karusell och köpte en godisrem  :) 

Dagens jag, förhoppningsvis sista magbilden? 
Jag vill inte vara gravid längre!!!! 

Jag försöker allt nu!! Igår blev det tre koppar hallonbladste, två omgångar sex, en halvtimmes promenad, lite akupressur på en punkt mellan tumme och pekfinger.  Det enda resultatet var en sjövild bebis som var vaken konstant i två timmar och bökade runde i magen plus tryckte på nerver som strålade ut i vänster ben och i fittan. ... jobbigt!

Dock vet jag inte om jag vågar se tecken på att något skulle kanske vara på gång snart. Men jag tycker mig ha sett små delar av slemproppen komma vid toalettbesök sen igår.. vad jag minns. Jag har haft sammandragningar i en vecka typ. Mest på kvällen. Inget som gör ont.. bara att magen spänner sig. Men ni kan jag känna sammandragningar under hela dagen lire då och då. Så jag hoppas innerligt att något händer nu i dagarna! 

Imorgon har jag planerat in Åhus. Familjen är där uppe för min lillasyster spelar :) 

Sen är det tydligen Sjöbo marknad med. Så blir kanske en sväng dit på fredag! :) 

Godnatt!
Glöm inte att hålla en tumme för mig nu. Jag vill ha ut min lillfnöppis, vill ha henne i min famn. Snosa, gosa, lukta, se och känna... vill pussa på henne 

En tur till Skrylle..

Idag va det besök hos barnmorskan, och allt såg bra ut! För första gången jag ställt mig på vågen och inte gått upp! Yeeey! Hahahaha.. har gått upp konstant och viktökningen sen inskrivning är 25 stadiga kilo. Typ 28kg från dag ett kan jag tänka mig. 

Efter det stack vi till Willys och handla sallad som vi sedan tog med oss till Skrylle och åt. Sen skulle vi gå 3km rundan. Dock hitta vi sinnenas stig mellan och gick på den lite. Mysigt!! Där är så fint och de har fixat dit en massa andra saker på vägen. Naturlekplats för de små, träning för oss stora, grillplats,  träningsperiod.  I love Skrylle. Lätt en plats att besöka då och då, man kan göra massa olika saker. 


Jag ska ta och dammsuga, Alle är och tränar för sen kommer Danne och Fia hit så ska vi grilla lite. :) 

Imorgon hade vi tänkt åka till Kiviks marknad. På torsdag blir de Åhus för att kolla på när syster yster spelar beachhandboll. På fredag föder jag barn! (Enligt Mia) haha

JAG VILL INTE VARA GRAVID MERA.
Hoppas innerligt att färdknäppen hjälper en på traven.... ;)


gissa..

Det var ju en som hade gissat på att lillfnöppis skulle komma igår. Men tyvärr.. hon är ju värre på att hålla tider än sina föräldrar...


Och det är tre som har gissat på idag.. 


Men tyvärr lyser hon med sin frånvaro även idag. 

Jag har inga känningar, tror jag! Igår hade jag dock ont i magen, inte där nere, utan där uppe, ovanför naveln.. och har ingen aning om det är förlossningsrelaterat. Men på dagarna känner jag inget, allt är som vanligt! Inget tecken av någon slempropp som lossnar heller. .skönhet..

.. kommer från insidan. Men kan man försköna utsidan, så varför inte! :)

Jag har slutat bygga på mina naglar för att de behövde vila. Har haft naglar i väldigt många år. Så istället köper jag, eller frågar om Alle kan köpa till mig, lite dyrare nagellack. :) 
Och för tillfället har det blivit en hobby att hålla naglarna snygga. Haha. Kan sitta en hel timme och fila, måla ta bort och måla igen. 

De två till vänster fick jag av Alle i fredags ♡ Kicks egna märke.
Sen använder jag kicks egna topp lack också. Tycker det är bra! Funderar på om jag ska köpa basen också.. grundlack. 

färgerna jag har just nu..

såhär hade jag dem målade förut. :)

Sen kom mamma ner en sväng. Då bestämde vi oss för att göra hennes fransar. Hon blev så vacker!! Att ha fransar är ett sånt lyft tycker jag :) 

Imorgon är det träff med barnmorskan igen.  Suck.. jag som trodde jag skulle slippa detta besöket. :( 

övertid!

Fy vad jag inte tycker om detta!

Jag kan säga att jag blir så nedstämd. Ni vet.. man har gått och väntat så länge redan. Och sen att gå över.... sanslöst vad jobbigt! Det är inte kul.... jag vet att man inte Heller ska stirra sig blind på datumet,  för man kan få barn allt mellan 37+0 - 41+6, vilket är helt normalt! 

Jag känner verkligen hur bäckenet luckras upp och blir mjukt! För gå och stå blir väldigt jobbigt efter ett tag. Och jag tycker synd om lillfnöppis. . Där måste vara väääldigt trångt! :(
Hennes rörelser är inte så sköna längre, och trycker väldigt mycket på kissblåsan, så jag är typ kissnödig konstant! 


Tänk att man kan längta efter smärta.... 

Nä, nu ska jag upp och äta frukost.
Så får vi se vad denna måndag har att erbjuda.

BF!

Men jag går på övertid...


Då nä.. Jag har fortfarande inga känningar.. och jag har inte fött.

Tack och adjö!

Gissa dagen..

Tre stycken som var på min babyshower gissade att lillfnöppis skulle komma idag.. 
FEL! 


Fortfarande inga som helst tecken på att något skulle vara på g här inte.

Idag kör jag på en väldigt lugn dag. 
Gårdagen var väldigt intensiv med all storstädning. 

Nästa gissning är på måndag. 13/7.. återstår att se.

Puss & kram
ses på stan

Städ-torsdag..

Storstädning stod på schemat idag. Och då menar jag verkligen STOR städning! 
Vi fick hjälp av svärmor ♡

Alla lister, dörrar, tavlor, fönsterkarmar och golv är avtorkade
Golvet och soffan är dammsugad 
Öppna ytor, möbler, Lampor, Bakom elementen, taket är avdammat
under soffan, sängen & under tv bänk är torkat/dammsugat.
Micro, köksluckor skurade
täcken och kuddar tvättade och torktumlare
Sängen är renbäddad

Här är så rent och fint!!
Jag fick lägga mig och vila ljumskarna typ två gånger... för fy vad de ömmar mellanåt när jag står upp eller går för länge. Då pratar vi typ efter en två timmar?! Och jag som skrev att jag var redo för att föda barn igår. Efter idag är jag verkligen redo!Godmorgon!

Klockan är 06.38 just nu och Iiiiiih vad jävla hungrig jag är! Och ändå åt vi igårkväll. Har vaknat nu tre morgnar i rad och är sååååå hungrig så att det gör ont i magen alltså. Men jag är för lat för att gå upp och äta. Plus att det är för tidigt.. 


Två dagar kvar och jag har inte den minsta känning av att något skulle vara på g.. känns jättetråkigt! För varje dag som går, varje vaken minut, varje natt kommer vi närmre. Närmre den stora dagen som kommer att förändra hela våra liv. Underbart och skrämmande!

Jag vet att man kommer att klara det. Men mellanåt finner jag rädsla.. men mitt liv? Mina intressen? Mina rutiner? Jag förstår att det kommer ändras, jag får nya rutiner och nya intressen och lär mig leva med dem. Men det är svårt att förstå just nu.. 

Att gå hemma för tillfället börjar bli drygt! Antagligen är det gör att jag samtidigt väntar på den stora dagen. Allt är färdigt! Exakt allt!

BB väskan är packad:
kläder till mig, lillfnöppis och Alle.
spel
högtalare
journaler, liten förlossnings lista
godis: Toblerone,  en påse bilar och nötter
amnings saker
två olika nappar
kamera laddad 
platta laddad
tofflor
Det som ska packas är de vardagliga sakerna som smink, toalettartiklar, mat och babynest, snutte.

Jag har säkert packat ner mer! :) men har glömt då den varit packad ett tag då vi varit både i Blekinge och Småland. 

Jag har bakat hemmabakade kanelbullar till alla besökare. 

Jag har storstädat toaletten och halva köket. Idag kommer svärmor och tar resten. Jag ska givetvis hjälpa till. 

Vi har laddat upp med lite matlådor och frysen är full med mat. Lättlagad mat och svårlagad mat om man vill det. 

Kom nu lillfnöppis!! 


Puss & kram
Ses på stan! 

Bildbomb på dagens bakning!

Från början sa jag att jag ville göra en sats med vanliga traditionella kanelbullar. Sen ville jag göra en sats med hälften vanilj/vit choklad och en med Nutella.  Och så blev fallet idag. :)


jäsning..


Vaniljbullarna blev jääääääävligt goda!! ♡♡♡


Nutellabullarna blev också väldigt goda!

Sen har vi Alles experiment med sitt jordnötssmör. ...... 

Hans bullar får ligga på egen plåt. Får inte blandas med mina!


Så nu ska jag även smaka en med jordnötssmör och en med jordnötssmör /Nutella. 
Mådde illa redan innan han började bre på sitt smör.... luktade lite väl mycket.Nu har vi i alla fall hemmabakade bullar att bjuda på när lillfnöppis är född. Känner mig som en riktig hemma pulare. 
Jag vet dock inte om jag gillar idén om att ha hemmabakade bullar hemma för att det är trevligare än köpes.. lite idioti varning på den. Undra vem som kom på idén. ..?? Mindre värdelös. .

Tjoho!
Tro det eller ej, men ibland lönar det sig att klaga! Haha
Jag blev faktiskt ledsen och besviken över mitt kanelbulls bak i måndags. 
Så jag fick ett nytt recept av Erica som jag genast testade igår och bullarna blev super bra! 
☆☆☆☆☆

De blev stora och mycket goda!!
skillnaden på bullarna.. 
Höger - måndes bullar som vart torra och små
Vänster - bullarna från igår sol jäste fint och smaka mums! 

Sen idag har jag provat på att baka pizzabullar. Jag passar på nu innan att baka saker jag aldrig bakat förr. Kanelbullar har jag bakat, men inte lyckats med.
pizzabullarna  blev väldigt lyckade!


Idag åkte vi även till Distriktsveterinärerna i Flyinge för Pussis ena öga har runnit extra mycket någon vecka, och i söndes kväll börja det vara. Vi har rengjort det själv sen i söndes men det har varken blivit värre eller gått över. Så jag ringde till veterinären i morse och fick en tid 13.30. :)Det visade sig vara vanlig ögoninflammation. Skönt!!! 
Vi fick en salva som ska på morgon och kväll i en vecka och en saftig räkning för ett litet besök på ca 20 min...
Alle gissa att kalaset skulle gå på 1600kr, jag gissa på 600kr.
Det kostade 1113kr!!!
Jaja.. det är ändå värt det, för tänk om det varit något annat och man inte gått iväg. 
Tycker inte om när djur är sjuka, plus att hon kan ju inte berätta själv om hon har ont eller om det irriterar!

VÄRDELÖS....

.... Är ett beskrivande ord.
ett ord som passar in på mig!

Jag är så jävla värdelös på att baka kanelbullar!

För det första tycker jag inte att det är speciellt kul att baka de jävla bullarna.. 
För det andra blir det ännu värre när de inte blir bra.

Små
&
Torra

Är exakt vad de blir...
Men jag ska på det idag igen. 
Prova ett annat recept. Vet faktiskt inte vad jag gör för fel .... :(


Det ända jag är bra på att baka är kladdkaka.
Thats it!

Välkommen vecka 40! <3


Helt otroligt! Vecka 40 är här, (39+0)
6 dagar kvar till beräknat datum.
Förhoppningsvis kommer hon nu i veckan, men om lillfnöppis är lika punktlig som sina föräldrar så kommer hon efter... typ 14 juli.. :P

Jag är så nyfiken! Extremt nyfiken på hur lillfnöppis ser ut, hur kommer hennes personlighet att vara? Jag tror att det är en lugn krabat som ligger där inne, för hennes rörelser är lugna och härliga. Och det är jag glad för. :) 

Dock kan jag erkänna att jag vet inte om jag känner den där kärleken till sitt barn som många snackar om och tjatar om.. ett tag var jag lite rädd för att det var något fel på mig som inte känner och längtar lika mycket som andra. Men det är tydligen väldigt vanligt. Och när det är första så förstår man kanske inte lika mycket som när det är andra. Ibland har jag legat och undrat om det är detta jag vill? Är jag redo? Hur ska jag kunna veta vad detta lilla knyte vill? Kommer jag göra rätt? 

Ja... nu återstår det att se. I denna värme så är det jobbigt att vara tjock, otymplig, klumpig och svullen!  Min otympligt och klumpighet kom för va 2-3 veckor sen. Innan dess har det varit lugnt! Nu i denna värmen vill jag bara att det ska vara över. Vill inte vara gravid! Vill inte väga 24 kilo mer än vanligt!  Sjukt!! 

Men tror att min träning har hjälpt mig väldigt mycket, för 24kilo har inte känts så värst mycket. Jag har haft en konstant viktning sen jag blev gravid. Har gått upp mellan 0.5-1kg varje vecka. Mådde ju inte illa i början Heller utan var mer hungrig än vanligt, sen har man hört vissa som stannat av mellan,  men inte jag. Som tur är har jag styrketränat regelbundet 3-5 dagar i veckan sen i julas. 
Mina bröstet har ökat två storlekar. Stora men hängiga.. sen har jag fått en jävligt stor röv och lår! Jag har försökt dra fettet på räven till nytta och tränat gumpen en dag varje vecka sen jul. Hoppas på en fin gump när extra fettet försvinner.  Vill ha en fyllig fin, inte en ful plattröv ;)Vaaaaaaarmt!!!

Fyfan i tvättade helvete vad varmt det är!
Ja... samtidigt känner jag mig så dum som klagar, för det mesta så klagar vi svenskar.  Är det inte värmen så är det kylan, är det inte solen så är det regnet. Mest klagar vi nog på vädret. . För jag kom inte på fler saker som vi klagar på.
Vi önskar oss massa saker.. saker vi egentligen inte behöver men vill ha... 
och där sitter dem som inte har möjlighet eller råd.... 
Men så kan man inte heller gå runt och tänka hela tiden.. på alla som inte har möjlighet eller råd.  Visst, vi föds med vissa förutsättningar men sen gör vi egna val här i livet som kan påverka vår egna framtid. Ingen annan kan påverka våra egna liv, bara vi själva.
(Känner mig så filosofisk idag....)

Jag och Alle ska faktiskt på husvisning. :) 
Vi är inte i behov av hus, men vi känner att kan man kolla så kan man. Vi har budget,  och vill inte stressköpa i framtiden när det väl är dags. Eftersom att vi är väldigt kräsna så väljer vi att börja titta på hus som är intressanta och i vår smak :)
Vi är inte helt överens om var och så.. för Alle vill lämna Eslöv. Och det vill absolut inte jag. I Eslöv har jag familj och vänner ett stenkast hemifrån. 
Södra Sandby som Alle är väldigt sugen på, där har vi ingen!!! 

Alle har numera semester.  Den började vi med att åka till hans pappa för att hjälpa till att plocka in hö. (Halm?) 
Jag fick köra traktor för första gången :) 
Sen hjälpte jag till att bära höbalar. :)

OH,  får ju bjuda på ett smakprov från plåtningen i torsdes. Jag och Alle får sätta oss ner imorgon och välja ut bild, upplösning och storlek :)

Denna är min absoluta favoritbild!♡


Annars är det en vecka kvar tills lillfnöppis är beräknad! En vecka... bm besök på tisdag. Hoppas på sista besöket. Men antagligen inte.  Detta lilla pyre är säkert lika sen på att passa tider som sina föräldrar. 
Har inte brott till något. Så jag räknar med att gå över tiden.. 
Tycker att det är jättejobbigt att inte veta! 
Att inte ha kontroll... 
Men det jag vet är att om max tre veckor har jag och Alle ett barn, en bebis.
Om tre veckor ser vårt liv ihop väldigt annorlunda ut. 


Bilbomb!
Alle fick sig ett ryck och skulle sortera.

min fina Pussi 


Jag gjorde hrmmaträning igår. 
Uppvärmning: dammsuga
sen blev det knäböj, armar och axlar med band sen en rump övning.
jättejobbigt, faktiskt. 
Blev jätte svettig!


Va på Nova igår med Fia, köpte två klänningar på rea på Vero Moda ☆


Idag va jag och Alle i Skurup och tog gravid/par bilder. :)Newbie..

Åh, jag är helt kär i Newbies flickkläder!!!
De är så sockersöta!Massa massa mer såklart! 
Dock så köpte jag inga bebiskläder för jag har blivit tillsagt att inte göra det. 
"Man får så mycket, man hinner inte använda allt"

Så jag köpte bara deras snuttefilt ;)

Något jag dock inte förstår är att allt är rosa! 
Det är inte fel.. men jag vill ha lite mer neutralt också som gult, orange, grönt :)


Men newbies kläder.....
I LOVE IT!!!!


RSS 2.0